23°C63%

Στην Περιφέρεια ο Πρωθυπουργός – Τετ α τετ Μητσοτάκη και Κολιάδη υπό το βλέμμα της Μενδώνη

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους φορείς της Ρόδου

Στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών, τουριστικών και θεσμικών φορέων της Ρόδου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τουριστικού κλάδου, επαγγελματικών και επιχειρηματικών οργανώσεων, καθώς και στελέχη της κυβέρνησης, με στόχο την καταγραφή των αναγκών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το νησί.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται η πορεία της τουριστικής περιόδου, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ρόδου και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, οι υποδομές, η νησιωτικότητα, το αυξημένο κόστος ζωής, καθώς και ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα κατοίκων και επιχειρήσεων.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Ρόδο και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους τοπικούς φορείς να θέσουν απευθείας τα αιτήματα και τις προτεραιότητές τους στην κυβερνητική ηγεσία.

Τα μηνύματα και οι δεσμεύσεις που θα προκύψουν από τη συνάντηση αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Ρόδος βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης αναπτυξιακής δραστηριότητας, αλλά και αυξημένων απαιτήσεων σε επίπεδο υποδομών και δημόσιων υπηρεσιών.

Στην αίθουσα της σύσκεψης βρισκόταν και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος σηκώθηκε και κατευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό με τον οποίο είχε θερμή χειραψία και σύντομη “συνομιλία’.

Η στιγμή δεν πέρασε απαρατήρητη από τους παριστάμενους, καθώς έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια συζήτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το περιστατικό μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Δημάρχου Ρόδου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί.

Ίσως προκειται μια συμβολική κίνηση αποκλιμάκωσης του κλίματος που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα. Την ώρα της χειραψίας, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, με το στιγμιότυπο να καταγράφεται από φωτογράφους και τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν τη συνάντηση.

To Rodosreport καταγράφει λεπτό προς λεπτό την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρόδο

Pin It on Pinterest