Η Ελλάδα είχε αποστείλει στην περιοχή μία δύναμη που περιλάμβανε τάγμα 1.000 ανδρών και ένα σμήνος 7 αεροσκαφών C-47 Dakota, επανδρωμένο από 67 άτομα
Συγκινητική ήταν η βράβευση του 94χρονου Φώτη Μαριά, του τελευταίου Έλληνα επιζώντος αεροπόρου που συμμετείχε στον πόλεμο της Κορέας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η τελετή έλαβε χώρα στη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στις Μαρίτσες.
Ο κ. Μαριάς παρέστη φορώντας τη στολή των Ελλήνων αεροπόρων που υπηρέτησαν στην Κορέα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τιμώντας έτσι την ιστορική του διαδρομή. Αποστρατεύτηκε το 1966 με τον βαθμό του υποσμηναγού, έχοντας υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία από την ηλικία των 21 ετών.
Σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε περιγράψει τη συμμετοχή του στο 13ο εκστρατευτικό σμήνος Κορέας, το οποίο επιχειρούσε σε μία από τις πιο επικίνδυνες συρράξεις της εποχής. Από τον Σεπτέμβριο του 1952 έως τον Ιούνιο του 1953, η Ελλάδα είχε αποστείλει στην περιοχή μία δύναμη που περιλάμβανε τάγμα 1.000 ανδρών και ένα σμήνος 7 αεροσκαφών C-47 Dakota, επανδρωμένο από 67 άτομα.
Ο ίδιος έχει διηγηθεί ότι, όντας τότε μόλις 21 ετών, έλαβε μέρος σε μεγάλο αριθμό αποστολών: μεταφορά αιχμαλώτων και τραυματιών, ρίψεις φωτιστικών βομβών, αλεξιπτωτιστών και ειδικών δυνάμεων στα μετόπισθεν, καθώς και αποστολές εφοδιασμού συμμαχικών μονάδων. Παρά τον υψηλό κίνδυνο, όπως έχει πει, η νεότητα των πληρωμάτων συχνά «έσπρωχνε» τον φόβο σε δεύτερη μοίρα


