Ο Παύλος, γιος του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, του οίκου των Γλίξμπουργκ, κατέθεσε αίτηση να αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια, την οποία απώλεσε η οικογένειά του το 1994.
Μαζί με ακόμη εννέα μέλη της οικογένειάς του έκανε αίτηση στο Ληξιαρχείο Αθηνών και διάλεξε ως επίθετο το «de Grece», που χρησιμοποιούσε ο θείος του, Μισέλ.
Η εκπομπή «Live News» πρόβαλε σε γραφικό τη νέα ελληνική ταυτότητα του Παύλου, την οποία αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό και είναι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί:
Σημειώνεται ότι μετά την πτώση του Κωνσταντίνου, η τέως βασιλική οικογένεια έχασε όλους τους τίτλους και τα βασιλικά προνόμια στην Ελλάδα. Αντιθέτως, διατηρεί βασιλικούς τίτλους στη Δανία, χωρίς δικαίωμα διαδοχής. Έτσι, παρότι αποκαλείται λανθασμένα από βασιλικούς υποστηρικτές ως «πρίγκιπας των Ελλήνων», ο Παύλος ονομάζεται επίσημα «πρίγκιπας της Δανίας», καθώς οι Γλίξμπουργκ προέρχονται από τον οίκο του Όλντενμπουργκ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος Γλίξμπουργκ που κυβέρνησε την Ελλάδα ονομάζονταν πρίγκιπας Γουλιέλμος της Δανίας και διορίστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις το 1863.
Τότε, οι Έλληνες είχαν ανατρέψει τον Όθωνα και προκειμένου η χώρα να μείνει ανεξάρτητη, έπρεπε αναγκαστικά να αποκτήσει ευρωπαίο βασιλιά. Σε δημοψήφισμα που έγινε, οι πολίτες επέλεξαν τον πρίγκιπα Αλφρέδο της Σαξονίας – Κόμπουργκ και Γκότα, αλλά Αγγλία, Αυστρία, Ρωσία, Πρωσία και Γαλλία απέρριψαν το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1832, απαγορευόταν σε οποιαδήποτε από τις κυρίαρχες οικογένειες των Μεγάλων Δυνάμεων να αποδεχτεί το στέμμα της Ελλάδας. Έτσι, προτιμήθηκε ο δανός πρίγκιπας, ως ουδέτερος, που έλαβε το όνομα Γεώργιος Α’, επειδή η κανονική του ονομασία ήταν ξενική και υπενθύμιζε την ξένη κυριαρχία στη χώρα.