Προσωπικότητα του Πολιτισμού και της Δημοσιογραφίας η Ροδούλα Λουλουδάκη, από τον ´Ομιλο UNESCO !

Βραβεία έλαβαν η Αννα Φόνσου, η Λιάνα Σκουρλή, ο Μητροπολίτης ´Ιμβρου Τενέδου

«Ως διακεκριμένη προσωπικότητα της χώρας, που προάγει τον Πολιτισμό και την Δημοσιογραφία, τιμήθηκε από τον Όμιλο UNESCO, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου,  η Ροδούλα Λουλουδάκη.

Ο ´Ομιλος UNESCO, που έκλεισε τα 20 χρόνια παρουσίας του στη Λάρισα πραγματοποιώντας μία λαμπρή επετειακή εκδήλωση, βράβευσε επίσης το ίδιο βράδυ:

Την ηθοποιό Αννα Φόνσου, για την πολύχρονη προσφορά της στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Την Λιάνα Σκουρλή, που δώρισε την περιουσία της και δημιούργησε στην Αθήνα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας.

Τον μητροπολίτη ´Ιμβρου Τενέδου κ. κ Κύριλλο ο οποιος εκπροσώπησε σ αυτή τη βράβευση τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, με δεδομένο ότι η UNESCO έχει πραγματοποιήσει τεράστιο έργο στα σχολεία και τις κατασκηνώσεις της πολύπαθης περιοχής.

Τον σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο, που προέρχεται από τη Θεσσαλία, καθώς και προσωπικότητες του πολιτισμού, της παιδείας και της υγείας του νομού Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση, που παρέστησαν εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, του ιατρικού και του δικηγορικού κόσμου καθώς και της εκπαίδευσης, χαιρετισμούς απηύθηναν η Υπουργός Πολιτισμού  ´Ολγα Κεφαλογιάννη, ο πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO Γιώργος Κουμουτσάκος και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Ελλάδας Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Τη δημοσιογράφο Ροδούλα Λουλουδάκη συνόδευσε στη Λάρισα, η Διοίκηση της ´Ενωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΠΗΝ) δια του προέδρου της Κυριάκου Κορτέση, του προέδρου του Ταμείου Θανάση Μπαμπανέβα και του Γενικού Γραμματέα Κώστα Θεοδωρόπουλου, καθώς και ο πρόεδρος της ´Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Δημήτρης Χορταριάς.

Η Ροδούλα Λουλουδάκη, που τιμήθηκε το 2022 με βραβείο Μπότση, μετέφερε τους χαιρετισμούς της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στην αίθουσα, προβλήθηκε βίντεο για εκείνην ενώ η ίδια αναφέρθηκε στην πορεία που έχει διαγράψει, ως σήμερα. 

Στη συνεχή παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού Δωδεκανήσου, αλλά και με τη 16ετή δουλειά της στην εφημερίδα Ροδιακή, ανέδειξε τη νεώτερη ιστορία του νομού Δωδεκανήσου και της Ρόδου και έλαβε την «πρωτογενή μαρτυρία» από τους «πρωταγωνιστές» οι οποίοι συνδιαμόρφωσαν την ιστορία του τόπου της».

Pin It on Pinterest