Σαράντα αστυνομικοί έρχονται άμεσα στη Ρόδο για τους μετανάστες και στο βάθος …δομή

Με σαράντα αστυνομικούς θα ενισχυθεί άμεσα η Ρόδος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους μετανάστες στο νησί της Ρόδου .

Αυτή την ώρα δημιουργείται η λίστα με τους αστυνομικούς που θα μεταφερθούν άμεσα στη Ρόδο (ακόμα και σήμερα) για να συνδράμουν στο έργο της καταγραφής – ταυτοποίησης των μεταναστών και την μεταγωγή τους σε δομές της χώρας.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να μετακινηθεί ένας ικανός αριθμός μεταναστών με κύριους προορισμούς τις δομές σε Διαβατά και Μαλακάσα.

Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε δέκα ημέρες περίπου με την προϋπόθεση πως δεν θα αφιχθεί στο νησί μεγάλος αριθμός νέων μεταναστών, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο στη Ρόδο με εικόνες ντροπής σε πάρκα και πεζοδρόμια .

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιμένει στη δημιουργία δομών σε Ρόδο και Κρήτη αδιαφορώντας παντελώς για τις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται σε αναβρασμό.

Πάντως και σήμερα η εικόνα στο νησί ήταν τραγική σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το Rodsreport στο κέντρο της πόλης και την ανταπόκριση στην εκπομπή του Alpha “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”

Pin It on Pinterest