“όσα συκοφαντικά ακούστηκαν από τον Περιφερειάρχη, έχουν εξήγηση και η εξήγηση είναι η αλαζονεία του Περιφερειάρχη”

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, για τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, από την Κω.

Ο κ. Νικηταράς ανέφερε ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ήρθε στο νησί μας στην Κω, χρησιμοποιώντας φράσεις και λέξεις που δεν αρμόζουν σε έναν αιρετό και καταφέρθηκε χωρίς φραγμούς και όρια, κατά του Δήμου Κω και της κοινωνίας της Κω και με ύπουλα χτυπήματα κάτω από το τραπέζι, καταφέρεται κατά μιας κοινωνίας που αντιστέκεται.

Αναφορικά με τη ”ψευδή βεβαίωση” στην οποία έκανε αναφορά χθες ο κ. Χατζημάρκος, ο κ. Νικηταράς απάντησε ότι είναι ψέματα και συκοφαντικά τα όσα Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2024 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 24/10/24, 3:24 μ.μ. Δήμαρχος Κω: Ο Περιφερειάρχης ήρθε στην Κω για να καταφερθεί κατά της κοινωνίας της Κω – Κανένα ψέμα στη βεβαίωση …ανέφερε, τονίζοντας πως το έγγραφο το οποίο δήλωσε ο Περιφερειάρχης ότι έκρυψε στο χρηματοκιβώτιο του, το είχε στείλει και σε άλλες υπηρεσίες, καθώς δεν είχε τίποτα να κρύψει.

Μάλιστα ο κ. Νικηταράς ξεκαθάρισε ότι αυτό το έγγραφο μαζί με άλλα που δόθηκαν κατά την παράδοση – παραλαβή του ΧΥΤΑ, ενεκρίθησαν και από τα μέλη της επιτροπής καταγραφής, τόσο από την Αποκεντρωμενη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου όσο και απο τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και τον Γενικό Διευθυντή Χρήστο Γαμβρούδη και βάσει αυτών των εγκρίσεων υπέγραψαν και ο Δήμαρχος Κω και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου (πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ) για την παράδοση του ΧΥΤΑ Κω στον ΦΟΔΣΑ. Ο κ. Νικηταράς επανειλλημένα σημείωσε ότι οι σχέσεις Δήμου Κω και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν άριστες και χάλασαν στις 29/7/24 όταν ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου, η μεταφορά των απορριμμάτων από την Κάλυμνο προς την Κω, χωρίς ο Δήμος Κω να το γνωρίζει.

Ο Δήμαρχος Κω τόνισε ότι τα όσα συκοφαντικά ακούστηκαν από τον Περιφερειάρχη, έχουν εξήγηση και η εξήγηση είναι η αλαζονεία του Περιφερειάρχη ο οποίος νομίζει ότι έχει το αλάθητο του Πάπα. Να σημειωθεί ότι αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου στον ΧΥΤΑ Κω, ο κ. Νικηταράς δήλωσε ότι δεν ήταν αναζωπύρωση όπως λέει ο Περιφερειάρχης αλλά φωτιά σε απορρίμματα που δεν είχαν θαφτεί και είχαν αφεθεί εκτεθειμένα. Μάλιστα ο κ. Νικηταράς τόνισε ότι ο ΧΥΤΑ εκείνη την ώρα ήταν κλειστός και δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις κάτι που όταν τον ΧΥΤΑ τον διαχειριζόταν ο Δήμος Κω δεν είχε συμβεί ποτέ. 

Αναφορικά με το 6.000 τόνους σκουπιδιών οι οποίοι θα μεταφέρονται από την Κάλυμνο στην Κω, όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κω σημείωσε ότι το νούμερο δεν είναι αληθές, καθώς το αληθές είναι περίπου 10.000 τόνοι τον χρόνο. Σχετικά με το αν ψήφισε για τη μεταφορά των απορριμμάτων από την Κάλυμνο προς την Κω ο κ. Νικηταράς δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ, για πρώτη φορά, ότι στις 7 Αυγούστου του 2024 ζήτησε από τον Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων εγγράφων, να του δοθούν τα έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι ψήφισε κάτι τέτοιο, με τον Περιφερειάρχη να μην του τα στέλνει ποτέ. Τέλος ο κ. Νικηταράς είπε ότι έχει τείνει χέρι φιλίας τουλάχιστον 4 φορές και θα συνεχίσει να το κάνει, με τον Περιφερειάρχη να είναι αυτός που δεν καταδέχεται να κάτσει μαζί του.

Πηγή: kosnews24.gr

Pin It on Pinterest