Μυστήριο με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα – Απαντήσεις ψάχνουν οι Αρχές, ενώ η μάνα της 24χρονης είχε επίσης χάσει το μωρό της

Το κουβάρι της μυστήριας υπόθεσης με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές. H Αστυνομία ζητά απαντήσεις, ενώ στο φως της δημοσιότητας έρχεται η πληροφορία πως η μητέρα της 24χρονης είχε χάσει επίσης το μωρό της.

Όπως επισημαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για την 24χρονη από το 2015 ακόμα, όταν ήταν δηλαδή ανήλικη, λόγω του προβληματικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούσε.

Ο οργανισμός αφήνει αιχμές για «τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών, αλλά και των Κοινωνικών Υπηρεσιών», τονίζοντας ότι «η μητέρα βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον από την παιδική της ηλικία».

Μωρό

«Η Ειρήνη μεγάλωσε σε πολύ παθογενές περιβάλλον», τονίζει η δικηγόρος της

Η δικηγόρος της νεαρής μίλησε το πρωί της Τετάρτης 23/10 στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» επισημαίνοντας ότι «η Ειρήνη μεγάλωσε σε πολύ παθογενές περιβάλλον» και ότι «είχε προβλήματα με τη μητέρα της».

Επίσης, στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι και οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις συνθήκες, πλην όμως ήταν υποστελεχωμένες και άρα «λίγες» μπροστά στο πρόβλημα, αφού δεν συνέδραμαν πριν από τον θάνατο κάποιου από τα παιδιά, αλλά κατόπιν αυτών.

Η δικηγόρος της 24χρονης, Βούλα Δημητριάδου, διερωτήθηκε «γιατί τώρα», αφού όταν πέθαναν τα μωρά έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βγήκαν τα ιατρικά πορίσματα.

Αναφερόμενη στο ένα από τα βρέφη είπε πως «το παιδί κατά τον τοκετό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα, έγινε νεκροψία, έγινε τοξικολογική, βρέθηκε η αιτία θανάτου που ήταν πνευμονίτιδα».

«Για τον θάνατο του 2 μηνών μωρού έχει ανατεθεί στην εισαγγελία, έχει γίνει τοξικολογική και υπάρχει πόρισμα για τυχόν θάνατο από επιληπτική κρίση», δήλωσε συμπληρώνοντας πως «διατάχθηκε εξέταση γονιδιακού ελέγχου», καθώς όπως αποκάλυψε, η μητέρα της Ειρήνης είχε χάσει επίσης ένα νεογέννητο μωρό.

Η 24χρονη αρνείται ότι ευθύνεται για τους θανάτους των μωρών, ενώ η μητέρα του τέταρτου νεκρού μωρού και φίλη της 24χρονης είπε πως η τελευταία «επικοινώνησε χθες μαζί μου και με ρώτησε γιατί την κατηγορώ για τον θάνατο του μωρού μου; Είπα ότι εγώ δεν είπα τίποτα, το μόνο που είπα είναι ότι έχω υποψίες και ψάχνω να δω γιατί πέθανε το μωρό μου» και σε αντιπαράθεση που είχε με τη δικηγόρο, ξεκαθάρισε πως είχε κάνει όλες τις εξετάσεις όταν πέθανε το μωρό της, συνεχίζει ωστόσο να αναζητεί τον υπαίτιο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Pin It on Pinterest