Α.Κολιάδης: “Η στιγμή που ο Μεγάλος Μάγιστρος στάθηκε μπροστά από τους τοίχους του Παλατιού, ήταν μια στιγμή γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια”

Ο Μεγάλος Μάγιστρος Fra’ John Dunlap, μαζί με τους Ιππότες της Μάλτας, περπάτησαν ξανά στους δρόμους του νησιού, 500 χρόνια μετά.

Η παρουσία τους εδώ δεν είναι απλώς μια ιστορική αναδρομή, αλλά μια ζωντανή σύνδεση με το παρελθόν μας.

Χθες, είχα την εξαιρετική τιμή, ως Δήμαρχος Ρόδου, να παρευρεθώ στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν του Μεγάλου Μάγιστρου του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Νοσηλευτικού Τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας Fra’ John Dunlap, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η ιδιαίτερη αναφορά του Μεγάλου Μάγιστρου στη Ρόδο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, αναδεικνύει την ιστορική σχέση του Τάγματος με το νησί μας, ενισχύοντας περαιτέρω τους διπλωματικούς δεσμούς που μας συνδέουν με αυτό το ένδοξο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας.

Εκφράζω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον Μεγάλο Μάγιστρο Fra’ John Dunlap για την επίσκεψή του, καθώς και στον Μέγα Κομεντόρη Emmanuel Rousseau, στον Μέγα Καγκελάριο Riccardo Paternò di Montecupo και στον Πρέσβη Luca Rovati που επέστρεψαν στη Ρόδο για να τιμήσουν τους προγόνους τους και την κοινή μας ιστορία.

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει όχι μόνο την έκθεση «Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας», αλλά και την αθάνατη μνήμη των ανθρώπων που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της Ρόδου.

Η στιγμή που ο Μεγάλος Μάγιστρος στάθηκε μπροστά από τους τοίχους του Παλατιού, κοιτάζοντας το ένδοξο παρελθόν του Τάγματος, ήταν μια στιγμή γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια. Όσοι παρακολουθήσαμε αυτή τη στιγμή, γίναμε μέρος της ιστορίας.

Η Ρόδος δεν είναι μόνο το σπίτι μας, αλλά ένας τόπος που ενώνει αιώνες πολιτισμού, γενναιότητας και τιμής. Η ιστορική αυτή επίσκεψη, μας θυμίζει ότι οι ρίζες μας είναι βαθιές και ισχυρές, γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα.

Ευγνώμονες και περήφανοι, προχωράμε μπροστά, με το βλέμμα μας στραμμένο στην ιστορία μας και στο μέλλον της Ρόδου.

Pin It on Pinterest