«Προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για την Ελλάδα 

«Προφανώς προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης» τόνισε ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη χώρα μας.

Μιλώντας στο Action 24 και κληθείς να σχολιάσει αρχικά των σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που έγινε την Τετάρτη (16/10) στην Τουρκία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι συνέχεια του περσινού σεισμού, έγινε στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που είχε ενεργοποιηθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο στην Τουρκία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ακόμη μεγαλύτερο σεισμό σύμφωνα και με την εκτίμηση Τούρκων σεισμολόγων. Μπορούμε να πούμε ότι και ο χθεσινός σεισμός είναι μετασεισμός του περσινού σεισμού που είχε ξεσπάσει».

Στο ενδεχόμενο από τον χθεσινό σεισμό να επηρεαστεί η Ελλάδα ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», εξηγώντας ότι: «ο σεισμός δεν έχει τόσο μεγάλο μέγεθος για να επηρεάσει και την δική μας χώρα και την γύρω περιοχή. Εκείνο που είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αυτόχθονες σεισμοί, αυτοί που έχουν την εστία τους εδώ. Προχθές 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια τριετία που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό, δηλαδή 6 Ρίχτερ και πάνω».

Τέλος, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως: «αυτό σημαίνει πως την προηγούμενη τριετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας με 6 σεισμούς που υπερέβαιναν τον μέσο όρο, τώρα περνάμε μια περίοδο σεισμικής ύφεσης, αλλά προφανώς προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης».

Pin It on Pinterest