Εντοπισμός 25 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κάλυμνο 

Τις βραδινές ώρες την 12-10-2024, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου.

Το πλήρωμα του ΠΛΣ προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, με το Τ/Χ σκάφος να προσαράζει σε βραχώδη ακτή στην περιοχή ¨ΠΑΛΙΟΝΗΣΟΣ¨ της Καλύμνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Καλύμνου εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή είκοσι έξι αλλοδαποί (9 άντρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικοι), οι οποίοι δήλωσαν πως εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 12-10-2024 από παραλιακή περιοχή πλησίον του Μπόντρουμ της Τουρκίας, καταβάλλοντας το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διευκόλυνση¨ και του άρθρου 169 Π.Κ. ¨Απείθεια¨, ενώ κατασχέθηκαν το μέσο μεταφοράς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Pin It on Pinterest