Απόρρητο πρόγραμμα του Πενταγώνου για τα UFO υπό την κωδική ονομασία «Immaculate Constellation» – Οι ισχυρισμοί και οι αντιδράσεις

Ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων για τα UFO, με την κωδική ονομασία «Immaculate Constellation», φέρεται να παραμένει κρυφό από την εποπτεία του Κογκρέσου από το 2017, σύμφωνα με νέα αναφορά.

Μάρτυρες καταγγέλλουν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε με στόχο την «ανίχνευση» και «καραντίνα» των καλύτερων απεικονίσεων UFO από τον στρατό, καθώς και των καλύτερων βίντεο, μαρτυριών αυτοπτών μαρτύρων και ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων από αισθητήρες.

Η συλλογή αυτών των υψηλής ποιότητας δεδομένων είναι τόσο αυστηρά διασφαλισμένη που «το να μιλάς γι’ αυτό σε θέτει σε κίνδυνο», σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ που επιβεβαίωσε τη διαρροή.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πρόγραμμα, το οποίο χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά ως «άνω του απολύτως απόρρητο», τέθηκε σε λειτουργία μετά τη διαρροή το 2017 τριών ανεξήγητων βίντεο από κάμερες υπέρυθρων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Την Τρίτη το βράδυ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου διέψευσε την ύπαρξη του προγράμματος, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει κανένα αρχείο, είτε τρέχον είτε ιστορικό, που να αναφέρεται σε κάποιο Ειδικό Πρόγραμμα Πρόσβασης (SAP) με την ονομασία “Immaculate Constellation“».

Το πρόγραμμα «Immaculate Constellation» και οι νομικές προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τον νόμο, τα απόρρητα προγράμματα όπως τα SAP πρέπει να αποκαλύπτονται στη λεγόμενη «Ομάδα των Οκτώ», που περιλαμβάνει τους προέδρους και τους κορυφαίους εκπροσώπους των Επιτροπών Πληροφοριών της Βουλής και της Γερουσίας και άλλους σημαντικούς νομοθέτες.

Ωστόσο, η πηγή της διαρροής, που παρείχε το έγγραφο στον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο Public, περιέγραψε το πρόγραμμα ως «Αναγνωρισμένο Ειδικό Πρόγραμμα Πρόσβασης» (USAP) με μοναδικά προνόμια μυστικότητας.

Η αναφορά στην έκδοση του Jane’s Defense αποκάλυψε την ύπαρξη των USAP εδώ και δεκαετίες, αποκαλύπτοντας ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν εξουσιοδοτημένοι να ψεύδονται δημοσίως για να αρνηθούν την ύπαρξή τους.

Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης που επικαλέστηκε το Public ισχυρίστηκε ότι τέτοιες παραπλανητικές πρακτικές συμβαίνουν τώρα και για τα θέματα μη ανθρώπινης νοημοσύνης (NHI) και άγνωστων εναέριων φαινομένων (UAP).

Η κρυφή διαχείριση των UFO από την εκτελεστική εξουσία

«Η εκτελεστική εξουσία διαχειρίζεται θέματα UAP/NHI χωρίς τη γνώση, την εποπτεία ή την έγκριση του Κογκρέσου για αρκετό καιρό, πιθανώς και για δεκαετίες», έγραψε ο ανώνυμος καταγγέλλων στην αναφορά του προς το Κογκρέσο.

Ο ίδιος περιέγραψε το πρόγραμμα «Immaculate Constellation» ως ένα «στρατηγικό πρόγραμμα πληροφοριών».

Εάν αποδειχθεί ότι είναι νόμιμο, το πρόγραμμα θα δείξει ότι τα πλέον διαβόητα βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για τα UFO, γνωστά ως Tic Tac, GOFAST και Gimbal, αποτελούν μόνο την κορυφή του «παγόβουνου» των δεδομένων UFO που διαθέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το «Immaculate Constellation»

«Η πληθώρα των μηκών κύματος που καταγράφονται από αυτούς τους αισθητήρες […] έχει εντοπίσει χαρακτηριστικά UAP που είναι δύσκολο ή αδύνατο να παρατηρηθούν μόνο με το ανθρώπινο μάτι», σύμφωνα με τη διαρροή της αναφοράς, η οποία φέρεται να προοριζόταν για τα μέλη του Κογκρέσου που διαθέτουν τις απαραίτητες διαπιστεύσεις ασφαλείας.

«Λεπτές ατμοσφαιρικές επιδράσεις που σχετίζονται με τα UAP είναι επίσης ορατές μέσω των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται από τον στρατό των ΗΠΑ και τις υπηρεσίες πληροφοριών», αναφέρει η διαρροή.

Η αναφορά συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι η «επαληθεύσιμη αλυσίδα διατήρησης των δεδομένων IMINT (υψηλής ποιότητας δεδομένα “εικονογραφικής πληροφόρησης”) που συλλέγονται από στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ» διασφαλίζει υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στην ακρίβεια και την ακεραιότητα των συγκεντρωμένων στοιχείων.

Το περιστατικό με τα «σμήνη UFO» και το F-22 Raptor

Η διαρροή περιλαμβάνει επίσης την περιγραφή ενός περιστατικού κατά το οποίο ένα σμήνος από «σφαιρικά UFO» περικύκλωσε ένα F-22 stealth Raptor, αναγκάζοντάς το να αλλάξει πορεία.

«Το F-22 διέκοψε την πορεία του και προσπάθησε να διαφύγει», σύμφωνα με την αναφορά, «αλλά παρεμποδίστηκε και εγκλωβίστηκε από περίπου 3-6 UAP».

«Ένα από τα UAP πλησίασε σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μέτρων από την περιοχή ακριβώς δεξιά της καμπίνας του πιλοτηρίου», όπως περιγράφει η αναφορά, «δημιουργώντας μια άκαμπτη χωρική σχέση με το F-22, διατηρώντας την ακριβή του θέση και προσανατολισμό παρά τους πολλαπλούς ελιγμούς αποφυγής».

Ο πληροφοριοδότης, του οποίου η ταυτότητα παραμένει αυστηρά κρυφή για λόγους ασφαλείας, πιστεύει ότι ο σκοπός του USAP ήταν να κρύψει τέτοιες εντυπωσιακές συναντήσεις.

Η σημασία του προγράμματος για τη συγκέντρωση δεδομένων UFO

Στην αναφορά του προς το Κογκρέσο, η πηγή περιέγραψε το «Immaculate Constellation» ως «ένα μέσο επιβολής εσωτερικής ασφάλειας πληροφοριών», καταγράφοντας νέες αναφορές για τα UFO «προτού αυτές γίνουν αντιληπτές και κυκλοφορήσουν εντός της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών».

Μια δεύτερη πηγή, πρώην αξιωματούχος της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα και την ύπαρξη του «Immaculate Constellation» στον ιστότοπο Public, δηλώνοντας: «αυτό το πρόγραμμα διοικείται από το γραφείο του Γραμματέα Άμυνας».

«Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι αληθινό», σχολίασε η πηγή. «Δεν θα κάνουν καμία δήλωση γι’ αυτό».

Παράληλα, επεσήμανε ότι ακόμη και η απλή αναφορά της ονομασίας «Immaculate Constellation» δημόσια θα μπορούσε να πυροδοτήσει κυβερνητική παρακολούθηση όσων το δημοσιεύουν, σύμφωνα με τον Νόμο περί Επιτήρησης Ξένων Πληροφοριών (FISA).

«Επιβάλλουν τη μυστικότητα με πολλή σφοδρότητα», τόνισε η δεύτερη πηγή.

Παρόλο που οι ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί, οι εκρηκτικές αποκαλύψεις γύρω από το φερόμενο πρόγραμμα συλλογής UFO θυμίζουν δηλώσεις που έχουν γίνει δημοσίως, από πολύ υψηλόβαθμους πρώην αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι κάποια από τα φαινόμενα που παρατηρούμε», είχε δηλώσει το 2021 ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν, «προκύπτουν από κάτι που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη και θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποια μορφή δραστηριότητας που ίσως να συνιστά έναν διαφορετικό τύπο ζωής».

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest