Καταδίωξη ταχυπλόου και εντοπισμός 20 αλλοδαπών στη Ρόδο

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα Περιπολικό Πλοίο (Π.Π.Λ.Σ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, ένα μαύρο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων με πορεία τις νοτιοανατολικές ακτές της Ρόδου. Το Τ/Χ στη θέα του Π.Π.Λ.Σ. ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από σύντομη καταδίωξη προσγειαλώθηκε στην παραλία του Μαύρου Κάβου της Ρόδου, όπου αποβίβασε είκοσι (20) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (10 άνδρες και 10 ανήλικοι), οι οποίοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το Τ/Χ σκάφος προσαραγμένο, κενό επιβαινόντων. Πρόκειται για μαύρο ταχύπλοο σκάφος με πολυεστερική γάστρα, μήκους περίπου έντεκα (11) μέτρων με τρεις εξωλέμβιες μηχανές ιπποδύναμης 400 HP η κάθε μία (σύνολο 1.200 HP). Εν συνεχεία, κατόπιν ερευνών στην ευρύτερη χερσαία περιοχή εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Λ. Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών. Το Τ/Χ σκάφος είχε απασχολήσει σε προηγούμενα περιστατικά διακίνησης μεταναστών και έγινε ειδικός σχεδιασμός από το Αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με κατάλληλη ανακατανομή των επιχειρησιακών μέσων, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα παρά τη μεγάλη ιπποδύναμη του ταχυπλόου, να εγκλωβιστεί από το Π.Π.Λ.Σ. και να ακινητοποιηθεί.

Pin It on Pinterest