Γιάννης Παππάς: «Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι ότι, οι Καρπάθιοι δεν ξεχνούν»

Εποικοδομητική η επίσκεψή του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ. Γιάννη Παππά στην Κάρπαθο, τιμώντας την 80η Επέτειο της Απελευθέρωσης του νησιού ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σειρά επαφών και συσκέψεων πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Καρπάθου κατά την επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Παππά.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μιχαήλ Φελλουζή, και συμμετοχή των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων, τέθηκε το θέμα, τόσο του μεσοπρόθεσμου, όσο και του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού που αφορά στο νησί, αναφορικά με τα ζητήματα των υποδομών και των δυνατοτήτων που έχει η Κάρπαθος προς αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς η καθημερινότητα των κατοίκων σε απομακρυσμένα νησιά, δεν είναι εύκολη.

Σε συνάντηση με την Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να προχωρήσουν έργα γόνιμα, για την ανάπτυξη του τόπου.

Σε σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, με την Αν. Διοικητή κ. Αθανασία Συμσιρίκη και στελέχη του προσωπικού του νοσοκομείου, τονίσθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ιδρύματος.

“Η συνεργασία της Πολιτείας, με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αποτελεί ιδιαίτερη μέριμνα και πολύ περισσότερο για νησιά κομβικής σημασίας, ταυτόχρονα με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση έργων, που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον στους κατοίκους. Οι Καρπάθιοι, είναι ιδιαίτερος λαός, με διαφορετικότητα στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, πιστοί στις παραδόσεις, με ηθικά στοιχεία που πηγάζουν από προηγούμενες γενιές ετών. Αυτό που κρατώ στη σκέψη μου, κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κάρπαθο, είναι το συγκινητικό καλωσόρισμα και η αναγνώριση στο πρόσωπό μου των έργων, με τα οποία προσωπικά ασχολήθηκα και ολοκληρώθηκαν.

Οι Καρπάθιοι δεν ξεχνούν, ότι επί πολλές δεκαετίες, δεν γνώριζαν αν, πότε και με ποιόν τρόπο θα ταξίδευαν με πλοίο από και προς το νησί τους, διότι πραγματικά, το ακτοπλοϊκό ζήτημα ήταν τεράστιο και κανείς δεν τόλμησε ποτέ να το δρομολογήσει. Ζήτημα απλής λογικής, διότι ο κάθε νησιώτης, έχει το δικαίωμα να βασίζεται στη σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Αυτό – δυστυχώς – έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια για να λυθεί άμεσα και οριστικά, με μάχες, που έδωσα προσωπικά στη Βουλή και στο υπουργείο και που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Και φυσικά, δεν στάθηκα στην επίλυση μόνο αυτού του ζητήματος. Οι επισκέψεις των πολιτικών και τα ταξίδια στα νησιά, είναι κάτι πολύ ευχάριστο, χωρίς όμως αποτελεσματικότητα, αν δεν συνοδεύονται με ουσιαστικές ενέργειες υπέρ των νησιωτών. Οι κάτοικοι, γίνονται χαρούμενοι, μόνο όταν τους λύνουμε ζωτικά προβλήματα, ως οφείλουμε. Με συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι Καρπάθιοι, δεν ξεχνούν, αυτά που παλέψαμε και καταφέραμε μαζί” δήλωσε ο Γιάννης Παππάς ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στο νησί.

Γιάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδ/σου Ν.Δ.

Pin It on Pinterest