Ισχυροί οι δεσμοί της Ρόδου με τους Βρετανούς: Πάνω από 600.000 έρχονται κάθε χρόνο στο νησί

Τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρούν διαχρονικά οι Βρετανοί με τη Ρόδο, επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρέσβης στη χώρα μας Matthew Lodge.

Με την επίσκεψή του στο νησί, με κυριότερους λόγους γι’ αυτό τη φιλοξενία που τους παρέχει το νησί και το ότι είναι ένας από τους πιο ασφαλής προορισμούς.

Οι Βρετανοί επιλέγουν τη Ρόδο
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία δεκαετιών που διατηρεί η Ρόδος με τη Βρετανία, ως νησί που φιλοξενεί πάρα πολλούς Βρετανούς κάθε χρόνο-κάτι που θα συνεχιστεί.

Σε άπταιστα ελληνικά ο κ. Lodge ευχαρίστησε τον δήμαρχο για το καλωσόρισμα και σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Το νησί έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Είναι ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για τους συμπολίτες μου, ως τουρίστες. Παραπάνω από 600 χιλιάδες έρχονται κάθε χρόνο στο νησί και καταλαβαίνω ότι έχουν μία αγάπη, μία επαφή, που είναι πολύ σημαντικό.

Και επίσης θα ήθελα να πω στον δήμαρχο πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη, για τη βοήθεια, για την υποδοχή και τη φροντίδα που οι Ροδίτες μας έχουν δείξει πριν από ένα χρόνο, όταν είχατε τις πυρκαγιές».


Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της Ρόδου και των Δωδεκανήσων -Τα μέχρι τώρα δεδομένα
Αναφέρθηκε ακόμα στη φιλοξενία που έχουν προσφέρει οι Ροδίτες διαχρονικά. Όπως είπε, είναι πολύ ευγνώμονες γι’ αυτό και ευχήθηκε «να συνεχίσουμε έτσι, με μία στενή συνεργασία, μία φιλία και μία αισιοδοξία για το μέλλον».

Μιλώντας για την συνεργασία, είπε ότι ήρθε για το συνέδριο που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αυτό του Leeds στην Αγγλία για το θέμα της ρύπανσης από τα πλαστικά.

Ωστόσο, έχουν τομείς που συνεργάζονται ήδη, όπως ο τουρισμός, η προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτική προστασία παρ’ όλο που στη Μεγάλη Βρετανία δεν έχουν την ίδια παράδοση σε πυρκαγιές, όπως δυστυχώς εμείς στη Μεσόγειο.

Όπως επισήμανε ο πρέσβης, ψάχνουν τρόπους να παίζουν τον δικό τους ρόλο διότι έχουν μία ευθύνη ως χώρα από την οποία έρχεται κάθε χρόνο εδώ τόσος πολύς κόσμος, ενώ υπάρχουν και οι Βρετανοί που διαμένουν μόνιμα εδώ.

Ακόμη είπε ότι συνεργασία υπάρχει στον πολιτισμό και το εμπόριο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του διότι με την καινούργια κυβέρνηση στην Αγγλία έχουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και φιλική προσέγγιση προς την Ευρώπη.

Όσο για τους Έλληνες που διαμένουν στο Λονδίνο, ο κ. Lodge είπε ότι το Λονδίνο είναι ωραία πόλη και είναι πολύ τυχεροί που υπάρχει ήδη μία μεγάλη ελληνική κοινότητα εκεί και σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και η εκδήλωση με τα πανεπιστήμια εδώ είναι ένα μικρό παράδειγμα της βαθιάς και μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά με τις σχέσεις στο εμπόριο, είπε ότι είναι ένα θέμα πως θα βελτιώσουν τις διαδικασίες τώρα εκτός Ε.Ε., ωστόσο χαίρεται που οι ελληνικές εταιρείες που κάνουν εξαγωγές εκεί, βρίσκουν ενδιαφέρον για αγορά των ελληνικών προϊόντων, και από τα νησιά, και η δική του δουλειά είναι να βρουν τρόπους να στηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες.

Κληθείς ο πρέσβης να σχολιάσει το γεγονός ότι η βρετανική αγορά κρατάει τα σκήπτρα για τη Ρόδο εδώ και δεκαετίες, είπε:

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για να μην συνεχίσει (σ.σ. η Ρόδος) να είναι ο πιο αγαπημένος προορισμός για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν. Γιατί η Ελλάδα προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Έχετε τη φύση, έχετε τη φιλοξενία, έχετε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα προϊόντα, τα φαγητά αλλά υπάρχει κάτι που πάει λίγο πιο πέρα θα έλεγα: είναι ότι οι Βρετανοί που έρχονται εδώ, νιώθουν ότι υπάρχει ένα αληθινό καλωσόρισμα και θέλουν να περάσουν καλά στις διακοπές τους και πράγματι όταν φεύγουν, ένα τεράστιο ποσοστό φεύγουν μετά από μία-δύο εβδομάδες πολύ χαρούμενοι, πολύ χαλαροί και θέλουν να ξαναέρθουν και μακάρι να συνεχίσει», είπε. Ανέφερε ακόμη ότι είναι πολύ τυχεροί που έχουν ένα προξενείο εδώ με μία προσωπική υποστήριξη, ενώ δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον.

Pin It on Pinterest