«Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο” – Ο Δήμος Ρόδου κοντά στα παιδιά ευάλωτων ομάδων

Η ομαλή κοινωνική ένταξη επιτυγχάνεται μέσα από το δρόμο της παιδείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Μαλάλα Γιουσαφζάι στον ΟΗΕ. Αν επενδύσεις στη γνώση του παιδιού, τότε τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, τα τελευταία χρόνια, σχεδιάζοντας την κοινωνική και οικονομική επανένταξη των Ρομά έχει στοχεύσει στο να ενταχθούν τα όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στη σχολική κοινότητα. Ως αποτέλεσμα, κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025, φοιτούν 20 μαθητές/τριες σε προνήπιο και νήπιο, 61 μαθητές/τριες σε δημοτικά και 9 μαθητές/τριες σε γυμνάσια.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων κ. Θωμάς Σωτρίλλης με τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο στο Ροδίνι εκδήλωση στους μαθητές και τις μαθήτριες Ρομά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες, διαδραστικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, ζωγραφική και μουσική προσαρμοσμένη στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών. Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκαν τσάντες και σχολικά είδη (τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, σετ γεωμετρικών οργάνων, ντοσιέ κ.ά). Στόχος η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των παιδιών, η ενθάρρυνση της επιθυμίας για μάθηση, καθώς και η ευχαρίστηση μέσα από τη δημιουργία που τα βοηθά να εκφράζονται, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται.

Αρωγοί και υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η Α.Ε Σκλαβενίτης, η τοπική επιχείρηση «The Last Butler», το βιβλιοπωλείο «Δέσμη», η εταιρεία Ζύμες Ρόδου, ο Φίλιππος catering καθώς και εθελοντές, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς  για τη θετική τους ανταπόκριση. Το ΚΤΕΛ Ρόδου ανέλαβε την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, ενώ η ΔΕΡΜΑΕ Α.Ε παραχώρησε το χώρο.

Ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Pin It on Pinterest