Εσπερίδα του ΙΝΚΑ12 με θέμα: «Σχολικό Κυλικείο: Ασφάλεια – Υγιεινή – Ποιότητα»

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) Ρόδου εγκαινιάζει μια σειρά ενημερώσεων με την Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΙΝΚΑ12 και διοργανώνει εσπερίδα με θέμα

«Σχολικό Κυλικείο: Ασφάλεια – Υγιεινή – Ποιότητα»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γ. Καραγιάννης του Επιμελητηρίου Δωδεκάνησου (ΕΒΕΔ), Γρ. Λαμπράκη 8 στις 18:30 – 20:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Βιοχημικός – Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Ματίνα Πουλλή θα παρουσιάσει

  • τη νομοθεσία που διέπει τα σχολικά κυλικεία
  • τις μεθόδους παρασκευής και συντήρησης για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων
  • προτάσεις με υγιεινά σνακ
  • σνακ για ειδικές ομάδες μαθητών (π.χ. δυσανεξία στη γλουτένη, τροφικές αλλεργίες, διαβήτης κλπ.).

Και ο Χημικός Διαιτολόγος Msc MBA υπεύθυνος φορέα πιστοποίησης HACCP για κυλικεία κ. Παρινός Κωνσταντίνος, θα παρουσιάσει

  • HACCP στα κυλικεία

Η εκδήλωση απευθύνεται στους υπεύθυνους των κυλικείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς όπως και σε γονείς μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προστασία των μικρών καταναλωτών – μαθητών μέσω της ορθής ενημέρωσης των υπευθύνων παρασκευής και διάθεσης τροφίμων στα σχολικά κυλικεία του νησιού.

Γιατί η καθημερινότητα περνάει από τα χέρια μας.

Είσοδος ελεύθερη

Pin It on Pinterest