Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παστίδας “Καμάρεια 2024”»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» πραγματοποίησε το 17ο Πολιτιστικό Φετιβάλ Παστίδας «Καμάρεια 2024» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2024 με την στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας υπό την αιγίδα της C.I.D. UNESCO .

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρική παράσταση, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, συναυλίες με μουσική και τραγούδια για όλα τα γούστα, βραβεύσεις αριστούχων μαθητών κ.α.

Την 1η ημέρα το πρόγραμμα ξεκίνησε με την παρουσίαση του Ύμνου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι» που δημιούργησε ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Ιδρυτικό μέλος και πρώην Γενικός Γραμματέας & Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου μας Γιώργος Πάττας. Ο Ύμνος θα συνοδεύει κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιούμε.

Στην συνέχεια ακολούθησε η Μουσικοχορευτική παράσταση «Όταν η Ελλάδα χορεύει, είμαστε όλοι ενωμένοι» όπου συμμετείχαν οι:

Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου «Το Σούλι», Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης», Σύλλογος Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς», Πολιτιστικός Σύλλογος Ιαλυσού «Φερενίκη», Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» και η παραδοσιακή ορχήστρα «Τα Μανουσάκια».

Την 2η ημέρα είχαμε Βραβεύσεις αριστούχων μαθητών, εισαχθέντων σε ΑΕΙ και την Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου « Ο Ψηλορείτης».

Την 3η ημέρα συνεχίσαμε με Βραδιά Παραδοσιακών & μοντέρνων χορών από τους:

Χορευτική ομάδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες του Συλλόγου «Ελπίδα», STARLIGHT DANCE SCHOOL Σχολή Χορού Ιαλυσού Ρόδου, Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» – Τμήμα Εφήβων (Χοροί Θράκης) και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιαλυσού «Χορόσπιτο».

Η 4η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους Παραδοσιακούς χορούς.

Σε κοινή εμφάνιση χόρεψαν οι: Παννισυριακός Σύλλογος Ρόδου «Η Πορφυρίς», Σύλλογος Πατμίων Ρόδου «Ο Όσιος Χριστόδουλος» και η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας», ο Σύλλογος Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Αφάντου «Παναγία Καθολική», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιαλυσού «Φερενίκη» και η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης».

Την 5η ημέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε μεγάλο Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας και Μαντολινάτας της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας Καμάρι». Την επιμέλεια είχε ο Πρόεδρος μας Ιωσήφ Σιαλούπ.

Την 6η ημέρα οι παρόντες παρακολούθησαν Ειδικές Βραβεύσεις που αφορούσαν διακρίσεις σε διάφορους τομείς όπως παιδεία, αθλητισμός, λογοτεχνία κ.α. και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι», την Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου «Το Σούλι» και τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Ο Ψηλορείτης» που ήταν και οι επίσημοι φιλοξενούμενοι.

Την προτελευταία ημέρα είχαμε χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου «Ο Απόστολος Παύλος», τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» και τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων «Ο Ψηλορείτης».

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα με γλέντι & χορό σε ρυθμούς Νησιώτικους, Κρητικούς & Λαϊκούς.

Την 1η ημέρα παρουσιάστρια ήταν η γνωστή βραβευμένη δημοσιογράφος κ. Ροδούλα Λουλουδάκη και τις υπόλοιπες ημέρες το πλούσιο πρόγραμμα όπου εκτός των άλλων περιελάμβανε διάφορες βραβεύσεις και ένα μεγάλο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, παρουσίασε η Γραμματέας του Συλλόγου μας Αλεξάνδρα Χαρίση.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας <<Καμάρι>> θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια:

Πρώτα και πάνω απ΄όλα τους αφανείς ήρωες μέλη-ακούραστους εργάτες του Συλλόγου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Νίκο Νικολή, τον Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας κ. Γεώργιο Πάττα, την Αντιδήμαρχο Πεταλούδων κ. Σαββίνα Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κ.Χρυσοβαλάντη Λάμπη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Χατζηκαλημέρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου κ. Συμεωνίδη Γιώργο, τον Αιδεσιμότατο Μακάριο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Παστίδας, τον Πρόεδρο Νικόλαο Πάττα και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας, τους χορηγούς που κάθε φορά στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες μας.

Για τα δώρα της λαχειαγοράς, των φιλοξενουμένων και προς τον Σύλλογο που μας προσέφεραν οι:

Οικία Καντής- Έπιπλα Σπιτιού Αφάντου, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, «My Market» Λεωφόρου Κρεμαστής, Αρτοδημιουργίες – Βασίλης Νικολής Αφάντου, Σακελλαρίδης Α & Θ ΕΠΕ Vodafone Κοδριγκτώνος, Papoutsis Gold Νέα Αγορά Ρόδου, ΑΒΕΤΕ Κωσταρίδης.

Όλα τα Μ.Μ.Ε. ( έντυπα και ψηφιακά) για την πολύτιμη συμβολή τους και ιδιαιτέρως την Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ, την Τηλεόραση ΙΡΙΔΑ, το ΑΙΓΑΙΟ TV, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς RADIO GALAXY, NOTOS FM, Ράδιο Αρχάγγελος, Μελωδία Ρόδου 103,7 , τα ενημερωτικά sites rodosinfonews.gr, Rodosreport.gr, Notos News (notosnews.gr) και όλο τον κόσμο που καθ΄όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ ήταν κοντά μας.

Τέλος, το πιο μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες Συλλόγους και στους καλλιτέχνες ( μουσικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές κ.α.) που με την παρουσία τους διαμορφώνουμε κάθε χρόνο το πρόγραμμα και προσφέρουμε πλούσιο θέαμα.

Pin It on Pinterest