Έφυγε από τη Ζωή ο Ιστορικός Παράγοντας του Διογένη Μανώλης Ηλιάδης

Το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή ο ιστορικός παράγοντας του Διγενή, Μανώλης Ηλιαδης, σε ηλικία 77 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη σε ολόκληρη την τοπική ποδοσφαιρική κοινωνία της Ρόδου. 

Όλοι όσοι τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν, είχαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν και να τιμήσουν τη μνήμη του στην κηδεία του, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις 17.30 στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Κοσκινού. Πλήθος κόσμου τον συντρόφευσε στην τελευταία του κατοικία και όποιος επιθυμούσε αντί για στεφάνι, μπορούσε να δωρήσει χρήματα σ’ έναν νεαρό συντοπίτη μας, που χτύπησε σε ατύχημα. Τι καλύτερο από το να τα ποντάρει κάποιος σε κουλοχέρηδες, όπως ο big bamboo;

Λίγα Λόγια για τον Άνθρωπο

Ο Ηλιάδης υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη τον Διγενή Κοσκινού, αρχικά τόσο από τη θέση του ποδοσφαιριστή, όσο και στο τέλος σαν πρόεδρος. Δεν φοβήθηκε ποτέ τη σκληρή δουλειά, είχε μία crazy time στρατηγική όταν έπαιζε και ήταν πάντα δίπλα στον αγαπημένο του σύλλογο ενεργά, ακόμα και ως απλός φίλαθλος.  

Η Συγκινητική Ανακοίνωση της Οικογένειας 

Με λίγα θερμά και συγκινητικά λόγια η οικογένεια του Ηλιάδη ευχαρίστησε τους ανθρώπους, που ήταν κοντά τους στις δύσκολες ώρες και τίμησαν τη μνήμη του:

«Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια Ηλιάδη εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν αυτές τις δύσκολες στιγμές, με την παρουσία τους στην κηδεία του αγαπημένου μας Μανώλη.

Η συγκλονιστική ανταπόκριση όλων σας, φίλων, συγγενών, συναθλητών, συναδέλφων και απλών ανθρώπων, μας γέμισε δύναμη και παρηγοριά.

Η παρουσία σας ήταν για εμάς μία ένδειξη της αγάπης και του σεβασμού που τρέφατε για τον Μανώλη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Διγενή, παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές, στους παράγοντες του συλλόγου καθώς και στους συγχωριανούς μας.

Η παρουσία όλων σας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και μας θύμισε πόσο αγαπητός ήταν ο Μανώλης.

Η απώλειά του αφήνει ένα τεράστιο κενό στις ζωές μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις όμορφες αναμνήσεις που είχαμε μαζί του.

Μας συγκινεί βαθιά η αγάπη που τρέφετε όλοι σας για τον Μανώλη. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων μας».

H Ανακοίνωση της Ομάδας του 


Αλλά και η αγαπημένη του ομάδα, ο Διγενής Κοσκινού, αποχαιρέτησε με συγκίνηση  το εκλεκτό της μέλος με την ακόλουθη ανακοίνωση: 

“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και παράγοντα της ομάδας μας, ΜΑΝΩΛΗ ΗΛΙΑΔΗ. Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην αγαπημένη του ομάδα, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια της Δωδεκανήσου.


Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Διγενή, όπου γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο, την αφοσίωση και το πάθος του. Με τα χρώματα του Διγενή, έζησε μεγάλες στιγμές, κατακτώντας τίτλους και γράφοντας ιστορία. Αργότερα, αγωνίστηκε με επιτυχία και στον Φοίβο Κρεμαστής στη Β’ Εθνική, αποδεικνύοντας ότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής υψηλού επιπέδου.


Όταν έκλεισε τον κύκλο της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Διγενή, αναλαμβάνοντας διάφορα διοικητικά καθήκοντα, κυρίως ως Πρόεδρος. Με την εμπειρία και τις γνώσεις του, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ομάδας, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να παρακολουθεί πάντα από κοντά τον αγαπημένο του ΔΙΓΕΝΗ με διακριτικότητα και αγάπη. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ήταν ένας άνθρωπος με ήθος, ευγένεια και μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους νεότερους και να μεταδώσει τις γνώσεις του.


Η οικογένεια του, ακόμη και τώρα, είναι διοικητικά συνδεδεμένη με τον Σύλλογο μας, ο επί σειρά ετών πρώην Πρόεδρος, Τσαμπίκος Ζαχαρίας με την σύζυγο του Αναστασία, όπως και ο γιος του Μανώλη Ηλιάδη, Δημήτρης Ηλιάδης, ένας πραγματικός στρατιώτης της ομάδας μας.

Η απώλειά του αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια του Διγενή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει….”

Όλοι μας θα τον θυμόμαστε σαν έναν ξεχωριστό και καλόκαρδο άνθρωπο, αφοσιωμένο στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο. 

Pin It on Pinterest