“Λουκέτο σε όλο το νησί” βάζει η Δημοτική Αρχή – Κλείνει Ronda, Baia, Tulum και Καλάμι beach bar

Ανένδοτη ήταν η Δημοτική Αρχή χθές στις αναβολές που ζητούσαν επιχειρηματίες του νησιού για την εξέταση των υποθέσεων τους. Για πρώτη φορά δημοφιλή μαγαζιά του νησιού εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου κλείνουν.

Η Δημοτική Επιτροπή προχώρησε σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Ronda, διακοπή λειτουργίας του Baia, του Tulum και του beach bar Kalami αλλά και την διακοπή λειτουργίας δύο καντινών στην Καλλιθέα.

Ενώ τις μεθεπόμενες ημέρες θα εξεταστούν και άλλα καταστήματα τα οποία “κατάφεραν” να πάρουν αναβολή.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των δικηγόρων, των επιχειρηματιών και κάποιων δημοτικών συμβούλων να δοθεί μια παράταση, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος οικονομικών ήταν ανένδοτοι επικαλούμενοι οτι θα κληθούν οι ίδιοι να δώσουν εξηγήσεις στην δικαιοσύνη.

Απο το κλείσιμο των καταστημάτων δημιουργείται μια νέα στρατιά ανέργων πάνω στο τέλος της σεζόν, ενώ οι αποφάσεις αυτές θα έχουν σίγουρα αντίκτυπο σε όλη την τοπική οικονομία αφού οι τζίροι και η διακίνηση εμπορευμάτων δημιουργούσε μια συνεχή ροή σε εταιρείες τροφοδοσίας και πολλών άλλων. Την ίδια ώρα πολλοί φοβούνται πως τα σημεία αυτά που θα ερημώσουν θα γίνουν νέοι σκουπιδότοποι στην πόλη.

Η επιβολή της νομιμότητας για ακόμα μια φορά έγινε με τον πιο αυστηρό τρόπο που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο όσα λύνει στο νησί. Θεωρείται βέβαιο πως το 90% των επιχειρήσεων στο νησί και ιδίως στις παραλίες έχει προβλήματα νομιμότητας σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Στο νησί έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση καθώς όλος επιχειρηματικός κόσμος άμεσα ή έμμεσα θα έχει συνέπειες. Υπολογίζεται οτι πάνω απο 200 οικογένειες θα έχουν έναν άνεργο , θα σταματήσει ένα μεγάλο μέρος του τοπικού εμπορίου, χάνονται έσοδα απο τον τουρισμό και πολλές άλλες παράπλευρες συνέπειες. Οι πολίτες της Ρόδου έχουν εκφράσει πολλές φορές την ανάγκη επιβολής του νόμου αλλά όχι της καταστροφής της επιχειρηματικότητας του νησιού.

Pin It on Pinterest