Τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο που βγαίνουν στο “σφυρί”

Δύο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κρήτη και Ρόδο, αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στο πεδίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πρόκειται για μονάδες 4 και 5 αστέρων, ενώ ένα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν τεθεί στο στόχαστρο όχι από κάποια τράπεζα ή servicer αλλά από ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται στο ρόλο του επισπεύδοντος.

Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι οι όποιες διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.

Το «Galini Sea View»

Ο πλειστηριασμός για το «Galini Sea View» έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου 2024, εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την ματαίωση ή την αναστολή του και στρέφεται κατά της εταιρείας «Ο Μάρακας Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις». Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία «Mega GR Group Α.Ε.» και η κατάσχεσή επιβλήθηκε για ποσό 440.888,23 ευρώ.

Όσο για την τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12.780.000 ευρώ, αποτελώντας ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία που έχουν ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας του πρώην Δήμου Νέας Κυδωνίας και νυν Δήμου Χανίων, σε σημείο που περιλαμβάνει πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων (ενδεικτικά: ‘Avra Imperial’ κατηγορίας 5*, Euphoria Resort κατηγορίας 5*, Solimar white pearl κατηγορίας 5* κ.α.) και άλλων τουριστικών καταλυμάτων (βίλες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κλπ).

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας 5* (all inclusive – adults only), που αναπτύσσεται επί οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 8.064,76 τ.μ., εκ των οποίων τμήμα 5.941,18 τ.μ. εντός οικισμού και τμήμα 2.123,58 τ.μ. εκτός του οικισμού Αγία Μαρίνα. Βρίσκεται ακόμη σε απόσταση 100 μέτρων από την ΠΕΟ Χανίων – Κισσάμου και 170 μέτρων από την θάλασσα.

Το Zenith Seaside Hotel

Για τις 27 Οκτωβρίου, -εάν δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για αναστολή-, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί για το ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων Zenith Seaside Hotel, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 9.540 τ.μ. στη θέση «Αμπέλια» της Κτηματικής Περιφέρειας Γενναδίου Ρόδου κοντά στο παραλιακό μέτωπο.

Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού η οποία βρίσκεται σε απόσταση 63χλμ. περίπου δυτικά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου και περίπου 500 μέτρων ανατολικά από το κέντρο του Οικισμού Γενναδίου. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κυρίως πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες (4* και 5*) και αρκετά ασκεπή γήπεδα, ενώ παρατηρείται αυξημένη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με μικρά συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων κυρίως κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και της νέας επαρχιακής οδού Πυλώνας – Κατταβιάς.

Το συγκρότημα έχει δυναμικότητα 105 δωματίων (216 κλινών), εκ των οποίων τα 99 δωμάτια είναι δίκλινα και τα 6 τρίκλινα.

Η ποιότητα κατασκευής και η συντήρηση χαρακτηρίζονται καλές. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση εκτίμησης, το Zenith Sea Side Hotel λειτουργεί με το σύστημα All Inclusive κατά τη θερινή περίοδο.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,86 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η εταιρεία «Δράκος Α.Ε.».

Πηγή newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα στην καθαριότητα του νησιού – Αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να επιλύσει το πρόβλημα – Αδυναμία και των εταιρειών να προσφέρουν ικανοποιητικές υπηρεσίες

Pin It on Pinterest