Συνδυασμοί καρτών στο πόκερ: Γενικές αρχές για νέους επισκέπτες της Rabona

Ένας παίκτης πόκερ πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για τους συνδυασμούς. Διαφορετικά, θα κάνει λάθος και θα κερδίσει ένας πιο έμπειρος επισκέπτης της Rabona. Ας δούμε πώς γίνονται και πώς κατανέμονται κατά αρχαιότητα στη Rabona rabona6.gr. Αλλά πρώτα, θα πρέπει να καταλάβετε τη σημασία των ονομάτων και των εκφράσεων.

Βασική ορολογία

Οι κανόνες του πόκερ είναι γραμμένοι σε μια ειδική γλώσσα. Ένας παίκτης πρέπει να την κατέχει για να καταλάβει το νόημα του θέματος και να μπορεί να επικοινωνεί με άλλους παίκτες πόκερ. Τα είδη των κλάδων παίζονται με διαφορετικούς τρόπους στη Rabona. Στο Omaha χρησιμοποιούνται συνδυασμοί όπως το High και το Low. Σχηματίζονται κατά τη διαδικασία του μοιράσματος (preflop, flop, turn και river) και ονομάζονται χέρια μέχρι να συμπεριληφθούν πέντε φύλλα.

Οι λέξεις High, Low, preflop και χέρι είναι όροι. Πολλές άλλες ειδικές εκφράσεις χρησιμοποιούνται στο πόκερ. Προφανώς, η σωστή κατανόηση αυτών των λέξεων είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία ενός επιτυχημένου παιχνιδιού.

Μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να τις κατανοήσει. Αλλά ένα λεξικό της αργκό του πόκερ μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στη διάθεσή του μέχρι ο παίκτης να αρχίσει να κατανοεί τη σημασία των ειδικών όρων. Γνωρίζοντας όλους τους συνδυασμούς του πόκερ, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε να παίζετε διάφορα είδη πόκερ.

Καθορισμός της ιεραρχίας των συνδυασμών

Στους κλασικούς τύπους του παιχνιδιού, συλλέγονται δέκα τύποι συνδυασμών. Η ισχύς τους εξαρτάται από την πιθανότητα του συνόλου. Αυτά είναι τα χέρια, κατά σειρά από το ισχυρότερο προς το ασθενέστερο:

● Flash Royal,

● Street Flash,

● Four of a Kind,

● Full House,

● Flash,

● Street,

● Trips,

● Two Pair,

● Pair,

● Senior card.

Είναι εύκολο να καθοριστεί ο νικητής με βάση την ιεραρχεία αν οι αντίπαλοι έχουν διαφορετικά σύνολα. Συμβαίνει να συλλέγουν αρκετοί επισκέπτες της Rabona τα ίδια χέρια. Σε αυτή την περίπτωση, ο νικητής καθορίζεται με τους ακόλουθους κανόνες:

● Φλος Ρουαγιάλ μπορεί να υπάρχει στο ταμπλό και είναι η μόνη περίπτωση που οι κάτοχοι αυτού του συνδυασμού θεωρούνται όλοι οι ενεργοί παίκτες. Το ποτ μοιράζεται εξίσου μεταξύ τους.

● Τα Flash Street, Flash και Street, σε περίπτωση διαφωνίας, κερδίζουν με την υψηλότερη ονομαστική αξία. Μια σειρά σε ρήγα κερδίζει μια σειρά σε δεκάρι. Ο ρόλος του άσου θεωρείται χαρακτηριστικό γνώρισμα των σειρών. Αν βρίσκεται σε μια σειρά από δυάρια έως πεντάρια, γίνεται ένα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο άσος παραμένει η ανώτερη ονομαστική αξία.

● Τα four of a kind, τα trips και τα pairs κρίνονται από ομάδες χαρτιών. Αν τα φύλλα είναι ίσα στις ομάδες, κερδίζει το ανώτερο, μη συνδεδεμένο χαρτί.

● Τα Two Pair συγκρίνονται πρώτα στο μεγαλύτερο ζευγάρι, στο νεότερο ζευγάρι και στο kicker.

● Το Full House είναι ισχυρότερο με τις υψηλότερες ονομασίες των τριάδων και στη συνέχεια των δυάδων.

Όταν όλα τα στοιχεία είναι ίσα, το ποτ μοιράζεται μεταξύ των διαγωνιζομένων. Είναι βολικό να μελετάτε τα χέρια με εικόνες ή πίνακες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις πιθανότητες νίκης και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις στο Bidding..

Πώς να κάνετε συνδυασμούς

Μετά το river (το τελευταίο χέρι), ο παίκτης έχει επτά φύλλα στη διάθεσή του. Ένα νικητήριο σετ επιτρέπεται να αποτελείται από πέντε. Μπορεί να περιλαμβάνει φύλλα τσέπης και κοινά φύλλα σε οποιαδήποτε παραλλαγή. Στο Omaha, υπάρχει διαφορετική σειρά- στο χέρι, πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν οποιαδήποτε δύο από τα τέσσερα προσωπικά φύλλα.

Σε ορισμένους κλάδους, μοιράζονται επτά φύλλα ανά χέρι: κάποια ανοιχτά και κάποια κλειστά. Επιτρέπεται επίσης η ανταλλαγή φύλλων για τη βελτίωση ή την κλήση του σετ. Ο υποχρεωτικός όρος είναι το σετ του ισχυρότερου χεριού. Ένας παίκτης της Rabona δεν πρέπει να παίρνει σκόπιμα αδύναμα, εκτός από τα disciplines από την κατηγορία Low.

Ως εκ τούτου, πρέπει να μάθει κανείς προσεκτικά αυτό το μέρος των κανόνων με τη βοήθεια εικόνων ή άλλων κατάλληλων μεθόδων, όπως βίντεο στο YouTube ή άλλα είδη μπλογκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρέχονται από ειδικούς.

Pin It on Pinterest