Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Λέρου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δομή δημόσιας υγείας εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του αλλά και των όμορων νησιών, όπως η Πάτμος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, ενώ στο νησί λειτουργεί η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή παράτυπων μεταναστών, γεγονός που δημιουργεί αυξημένες ανάγκες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου είναι υποστελεχωμένο σε μεγάλο βαθμό, σε βασικές ειδικότητες υπάρχει μόνο ένας γιατρός με αποτέλεσμα να εξαντλούνται τα όρια της αντοχής του και πολλές φορές να αδυνατεί ακόμα και να πάρει άδεια.

Επισημαίνει ότι πρόσφατα και με αφορμή το γεγονός ότι ο μοναδικός παιδίατρος πήρε άδεια μετά από καιρό, υπήρχε αδυναμία διαχείρισης ενός περιστατικού, αφού δεν υπηρετεί δεύτερος παιδίατρος, ενώ οριακή είναι, επίσης, η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Τμήμα στο οποίο υπάρχει μόνο ένας ψυχίατρος για 200 περίπου ασθενείς.

Παράλληλα, υπηρετεί ένας μόνο ακτινολόγος, γεγονός που έχει ως συνέπεια να καταγράφονται καθυστερήσεις στις απεικονιστικές εξετάσεις στις αξονικές τομογραφίες και τους υπερήχους.

Ο κ. Κόνσολας ζητά ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την κάλυψη θέσεων παιδίατρου, ψυχιάτρου, νευρολόγου, ακτινολόγου και αναισθησιολόγου.

Pin It on Pinterest