Ποιος «γαλάζιος» πρώην δήμαρχος βοήθησε τον Λοβέρδο

Το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου στις ευρωεκλογές έλαβε πανελλαδικό ποσοστό μόλις 1,45%. Τα υψηλότερα ποσοστά του, τα έλαβε σε δύο περιοχές της χώρας. Μάλιστα ήταν ακριβώς τα ίδια. Συγκεκριμένα έλαβε 2,19% στο Βόρειο Τομέα Αθηνών και στα Δωδεκάνησα.

Για την Βόρειο Τομέα Αθηνών υπάρχει εξήγηση, αφού ο κ. Λοβέρδος όλα τα προηγούμενα χρόνια εκλεγόταν στη Β’ Αθήνας, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ομως στα Δωδεκάνησα το «φαινόμενο» του υψηλού ποσοστού ήταν ανεξήγητο για ορισμένους. Οχι όμως για όλους. Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σημειώνουν ότι το εκλογικό «άλμα» των «Δημοκρατών», οφείλεται στην στήριξη που πρόσφερε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου, γνωστός ξενοδόχος Αντώνης Καμπουράκης, στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος που στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές έχασε το δημαρχιακό θώκο, θέλησε να …εκδικηθεί τη ΝΔ. Ετσι επέλεξε να στηρίξει τον  κ. Λοβέρδο, δίνοντας «γραμμή» σε ψηφοφόρους που επηρεάζει. Και τα κατάφερε! Οι «Δημοκράτες» του κ. Λοβέρδου έλαβαν 2,19% σε επίπεδο νομού και 2,88% στον δήμο Ρόδου!

Πρέπει να σημειωθεί ο κ. Λοβέρδος το προηγούμενο διάστημα είχε αναλάβει ως δικηγόρος την εκδίκαση της ενστάσεως του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, με την οποία ο δήμαρχος αμφισβητούσε το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αφού για ελάχιστες ψήφους του στέρησε την επανεκλογή του. Την δεύτερη Κυριακή ωστόσο των εκλογών, ο κ. Καμπουράκης ηττήθηκε και προχώρησε σε διαδοχικές ενστάσεις.

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος είχε κατέβει αρκετές φορές στο νησί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κ. Καμπουράκη. Αυτό μάλλον εκτιμήθηκε τα δέοντα από τον πρώην δήμαρχο που «προίκισε» με ψήφους τους «Δημοκράτες», οι οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετοί για να στείλουν τον Αν. Λοβέρδο στο ευρωκοινοβούλιο…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Pin It on Pinterest