Αντιδρά ο Κόνσολας σε ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των δομών των ΕΛΤΑ σε Αρχάγγελο, Καλυθιές και Λίνδο

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων και δομών των ΕΛΤΑ στον Αρχάγγελο, στις Καλυθιές και στη Λίνδο, εκφράζει με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι η λειτουργία των καταστημάτων, υποκαταστημάτων και πρακτορείων των ΕΛΤΑ έχει διαφορετική βαρύτητα στα αστικά κέντρα σε σύγκριση με τη νησιωτική Ελλάδα και τις δυσπρόσιτες περιοχές.

Υποκαταστήματα και πρακτορεία των ΕΛΤΑ σε χωριά, νησιωτικές, δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές αποτελούν σημεία στα οποία οι κάτοικοι αυτών των περιοχών μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ότι αφορά όχι μόνο την αλληλογραφία αλλά και τις συναλλαγές τους.

Αποτελούν, μάλιστα, τα μοναδικά σημεία στα οποία μπορεί να γίνει αυτό, σε αντίθεση με τις αστικές περιοχές που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας, η λύση δεν είναι να αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι αυτών των χωριών στο πλησιέστερο κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Στην Περιφέρεια και κυρίως στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, οι μετακινήσεις δεν είναι εύκολες.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι δεν πρέπει να ισχύουν οριζόντια κριτήρια για την αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και ζητά να επανεξεταστεί η όποια πρόθεση ή απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των δομών των ΕΛΤΑ σε Αρχάγγελο, Καλυθιές και Λίνδο.

Pin It on Pinterest