Τι μας είπε το “ΡΟΔΟΝ” για τις προεκλογικές ομιλίες-παρουσιάσεις Καμπουράκη και Κολιάδη !

Αναπόφευκτα σε τέτοιες προεκλογικές περιόδους όλα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά και “μιλάνε” για το τι μπορεί να δούμε αργότερα στην κάλπη.

Οι προεκλογικές ομιλίες και οι παρουσιάσεις έχουν και αυτές την αξία τους αφού δίνουν κάποια στοιχεία μετρήσιμα, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Ο κόσμος που συγκεντρώνεται σαν αριθμητική ποσότητα μας δίνει μια εικόνα. Βέβαια και για κάποιον που ξέρει τον κόσμο που συγκεντρώνεται, είναι εύκολο να εξαχθούν και απο εκεί συμπεράσματα για τα ποιοτικά μεγέθη .

Αν μιλούσε λοιπόν σήμερα το ΡΟΔΟΝ, θα έλεγε πως αριθμητικά οι προεκλογικές συγκεντρώσεις-παρουσιάσεις ψηφοδελτίων, είχαν πάνω κάτω την ίδια δυναμική.

Εκεί που έχει ενδιαφέρον είναι στο ποιοι ήταν στις παρουσιάσεις .

  • Ο μεν Αντώνης Καμπουράκης έχει, ένα ψηφοδέλτιο πολύ μεγαλύτερο απο τον Αλέξανδρο Κολιάδη αλλά και οι δύο συγκέντρωσαν τον ίδιο κόσμο περίπου.
  • Ο Αντώνης Καμπουράκης είχε αρκετό κόσμο στην φύλαξη της όλης εκδήλωσης, 15-20 άτομα τα μισά μέσα στο ΡΟΔΟΝ .
  • O Αλέξανδρος Κολιάδης δεν είχε καθόλου φύλαξη στο χώρο, ούτε ιδιωτική , ούτε αστυνομία.
  • Ο Αντώνης Καμπουράκης είχε προσωπικό από τα ξενοδοχεία του στην παρουσίαση αλλά και προσωπικό από τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Ο Αντώνης Καμπουράκης υπερτερούσε και στο τεχνικό προσωπικό κάλυψης της εκδήλωσης, απο τεχνικούς ήχου , δημοσιογράφους, τεχνικούς εικόνας, φωτογράφους και τα λοιπά. (Ενδεικτικά ~8-9 συνεργεία με κάμερα στον Αντ. Καμπουράκη, ~4 στον Αλεξ. Κολιάδη)
  • Στον Αντώνη Καμπουράκη παρατηρούμε και 2 σειρές περίπου καθισμάτων με “επίσημα” πρόσωπα, έναντι 1 σειράς και αυτή όχι γεμάτη, στον Αλέξανδρο Κολιάδη.
  • Σε διάρκεια η εκδήλωση του Αντώνη Καμπουράκη συνολικά διήρκησε περισσότερο, το ίδιο και η ομιλία του.
  • Ο Αλέξανδρος Κολιάδης προτίμησε μια λιγότερο φαινομενικά “στημένη” εκδήλωση με πιο ελεύθερο όμως λόγο και σημειώσεις αντι για κείμενο που είχε ο Αντώνης Καμπουράκης.
  • Το κλίμα στην ομιλία του Αλέξανδρου Κολιάδη ήταν σαφώς πιο ένθερμο με τον κόσμο να “συμμετέχει” πιο πολύ στην παρουσίαση και να έχει έντονο παλμό, κάτι που μπορεί κανείς να διακρίνει εύκολα στα βίντεο απο τις δυο παρουσιάσεις.
  • Ο Αντώνης Καμπουράκης είχε τους Δημοτικούς Συμβούλους στην σκηνή καθήμενους, ενώ ο Αλέξανδρος Κολιάδης τους είχε στο διπλανό κτήριο που ειναι το Δημοτικό θέατρο και ενώνεται με μια πόρτα με το θερινό αλλά και αριστερά της σκηνής και στην μια πίσω έξοδο.

Ας δούμε και μερικές εικόνες απο τις παρουσιάσεις :

Καμπουράκης

Κολιάδης

Καμπουράκης

Κολιάδης

Εν κατακλείδι ο Αλέξανδρος Κολιάδης φαίνεται πως “νίκησε” στα σημεία στην “μάχη” του ΡΟΔΟΝ.

Αναμένουμε με αγωνία τις επόμενες κινήσεις τους αλλά και την παρουσίαση του Νίκου Γερονικόλα που θα έχει ενδιαφέρον.

Οι μέρες προς την κάλπη περνούν γρήγορα και είναι κρίσιμες, απαιτούν σωστές κινήσεις και στρατηγική για να οδηγηθεί κάποιος σε μια νίκη.

Διαβάστε Επίσης: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της 7ης Έρευνας του Rodosreport για τον Δήμο της Ρόδου !

Pin It on Pinterest