Η Ρόδος που αγαπώ … Αλληλεγγύη και εθελοντισμός

Η Ρόδος που αγαπώ, η Ρόδος το πανέμορφο νησί, το σμαραγδένιο νησί, ο παραδεισένιος τόπος με την φυσική ομορφιά ζηλευτή σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το νησί μας, που πονάει τώρα που είναι πληγωμένο και σιγοκαίγεται η φυσική ομορφιά του .

Η Ρόδος που αγαπώ όμως είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποι της ! Οι κάτοικοι του νησιού. Αυτοί οι ήρωες ανεξαρτήτου ηλικίας από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους . Όλοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βοηθούν ο καθένας όπως μπορεί.

Μικρά παιδιά την Κυριακή τους φτιάχνουν σάντουιτς για τους πυρόπληκτους, έφηβοι βρίσκονται στα μέτωπα και σε περιπολίες στα βουνά , ηλικιωμένοι δείχνουν τους δρόμους. Ντόπιοι συνδράμουν στις φωτιές και όσοι δεν μπορούν συνδράμουν στην τροφοδοσία δυνάμεων και πυρόπληκτων. Όλοι από τη δουλειά τους άυπνοι στο μέτωπο της φωτιάς αλλά ακούραστοι. Όλοι μου οι φίλοι έδωσαν και το τελευταίο ρολό χαρτί που είχαν σπίτι τους στα κέντρα φιλοξενίας. Επιχειρήσεις προσέφεραν χώρους και ο,τι μπορούσαν να διαθέσουν. Οι μοναχές και οι μοναχοί που προσεύχονται μπροστά από τις φλόγες.

Όλοι μαζί γίνανε μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα , που ο ένας κρίκος ενώνει τον άλλο έτσι ώστε αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί κάθε δύσκολη κατάσταση στο νησί.

Αυτή είναι η Ρόδος . Αυτή είναι η ασφάλεια των τουριστών .

Αυτή είναι η αυριανή μέρα γεμάτη φως σε έναν μαυρισμένο τόπο .

Καίγεται για έκτη ημέρα η Ρόδος που αγαπώ και όχι δεν περιμένω να το δω σε Αθηναϊκό κανάλι για να καταλάβω το μέγεθος της καταστροφής γιατί πονάω από το πρώτο λεπτό μαζί με τους συμπολίτες μου.

Δεν με εξοργίζουν οι εικόνες με τουρίστες σε καρότσες αγροτικών . Με χαροποιούν διότι κάτοικοι βρέθηκαν δίπλα τους από το πρώτο λεπτό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μέχρι να οργανωθεί πλήρως το σχέδιο απομάκρυνσης τους από τις αρμόδιες αρχές. Δε με εξοργίζουν τα στρώματα στα γυμναστήρια γιατί ένα ολόκληρο νησί κινητοποιήθηκε ώστε να βρεθούν έστω και αυτά.

Σήμερα μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους τους εθελοντές της πρώτης, δεύτερης , τρίτης και τελευταίας γραμμής. Τους ανθρώπους της προσφοράς, της αλληλεγγύης , της αυταπάρνησης ,της αυτοθυσίας, της ανθρωπιάς.

Η Ρόδος θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της . Οι άνθρωποι της είναι αποτύπωμα της πάνω στο Χάρτη ! Αυτοί θα φωτίσουν το αύριο του τόπου ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία !

*Απο την συντακτική ομάδα του Rodosreport

Pin It on Pinterest