Mετακίνηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Ρόδου στην κοινότητα Brenes της Ισπανίας

Κατά το χρονικό διάστημα 5 έως 10 Μαρτίου 2023 έλαβε χώρα η μετακίνηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Ρόδου στο πλαίσιο της 3ης κινητικότητας του γαλλόφωνου σχεδίου Erasmus+/ΚΑ229 με τίτλο : «La villedurable, unevilleécologique?» που πραγματοποιήθηκε στο εταιρικό σχολείο IES Jacaranda – Brenes, στην κοινότητα Brenes της Ισπανίας.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν δώδεκα μαθητές/ριες και τέσσερις εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ρόδου – «Βενετόκλειο» που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τρεις ακόμη εταιρικές χώρες του ευρωπαϊκού σχεδίου (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), με στόχο την ανάπτυξη ποικίλων ομαδοσυνεργατικών δραστηριότητων για την προσέγγιση της έννοιας «βιώσιμη πόλη».

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, στο αστικό περιβόλι «Miraflores», στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας «Renault – Séville» για το πρότζεκτ ανακύκλωσης και στην πόλη της Σεβίλλης για την καταγραφή στιγμιότυπων της οικολογικής συνείδησης των πολιτών. Μαθητές και καθηγητές επικοινώνησαν, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν, δημιουργήσαν δεσμούς φιλίας και συνέβαλαν μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους στην προσπάθεια αποκρυστάλλωσης της οικολογικής συνείδησης.

Η ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή του σχολείου IgnacioCarneroIglesias, τον υπεύθυνο υλοποίησης του σχεδίου ManuelMorente, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/ριες, καθώς και από τον Δήμαρχο και εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής της κοινότητας Brenes. Στη διαπολιτισμική αυτή συνάντηση συνόδευσαν τους μαθητές/τριες οι εκπαιδευτικοί: Σιώπη Αλεξάνδρα, Μαυρουδή Ελισάβετ, Τσάπρα Κωνσταντία και Αδαμόπουλος Παναγιώτης.

Pin It on Pinterest