ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στέφθηκε η επιχείρηση “φροκαλιά” στα ΑΦΑΝΤΟΥ

Εδώ και 30 χρόνια προσπαθούν ν’ αξιοποιήσουν το «φιλέτο» που λέγεται ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ, με 6 χιλ παραλιακού μετώπου. ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ η κατασκευή πολλών παραθεριστικών κατοικιών «ΒΙΛΕΣ ΣΤΟ ΚΥΜΑ», προϊόν που λείπει από την αγορά, η πλέον κερδοφόρα επένδυση.

«ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» υπήρχαν πάντα. Λόγω όμως των ζητημάτων νομικής φύσεως και άλλων προβλημάτων οι προσπάθειες τους δεν καρποφορούσαν.

Όλα έγιναν ευκολότερα με την ίδρυση(2011) του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που είχε ως αρχικό σκοπό την ανάπτυξη και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Στο καλάθι έβαλαν όλα όσα έχουν αξία, «προσθέτοντας» πρόσφατα και το ΥΔΩΡ.

Από αυτή την υπέροχη συνταγή και γευστικότατη τούρτα δεν θα μπορούσε να λείψει το «κερασάκι», το λεγάμενο ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης των Δημοσίων Ακινήτων).Ένα ειδικό σχέδιο που συνεχώς «βελτιωνόταν» από όλες τις κυβερνήσεις, με νέα «ευεργετικά» νομοθετήματα που έχουν εφαρμογή μόνο ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.

Διαβάζοντας το ΕΣΧΑΔΑ ΑΦΑΝΤΟΥ δεν πιστεύαμε στα μάτια μας γιατί θυμίζει φυλλάδιο ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ. 1+2, 1+3,1+…ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΔΩΡΟ.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ : Τα Δημόσια παραθαλάσσια ακίνητα, σε τιμή πολύ κάτω του «κόστους», με δώρο πολλά προνόμια.

ΔΩΡΟ 1: «Προσφέρεται στο πιάτο», ως κυρίως μενού, ΟΛΟ το βόρειο και νότιο τμήμα. -Σχόλιο . Δεν θα είναι όπως π.χ. στο ΦΑΛΗΡΑΚΙ–ΚΟΛΥΜΠΙΑ…ΟΠΟΥ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙΕΥΗΜΕΡΟΥΝ διατηρώντας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ακόμη και στην παραλία.

ΔΩΡΟ 2: Αποκτώντας τα ακίνητα, παραχωρείται η ΠΑΡΑΛΙΑ για 49+50 χρόνια (ακόμη και ο πυθμένας της θάλασσας) και η εκμετάλλευση ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 6 χιλιομέτρων, κατασκευάζοντας «παλάτια στην άμμο». – Σχόλιο . Ο δήμος δεν θα έχει το δικαίωμα της εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά έσοδα, που είχε κάθε έτος. Αντί γι’ αυτό… ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΒΙΛΕΣ.

ΔΩΡΟ 3: Δυνατότητα οποιασδήποτε δραστηριότητας-κατασκευής (καζίνο, μαρίνα, εμπορικό κέντρο, τράπεζες, παραθαλάσσιες κατοικίες, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, γήπεδα, μονάδα αφαλάτωσης, βιολογικό, κ.λπ.) . – Σχόλιο .«Ό,τι (καλό) χτίζουμε καταλήγει να χτίζει εμάς» Jim Rohn.

ΔΩΡΟ 4: Δυνατότητα χρησιμοποίησης του «ΑΕΡΑ» της γης (ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ). – Σχόλιο. Το γνωστό «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» οι σύγχρονοι «Εύφαντοι» το άλλαξαν σε «ΓΗ,ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΑΕΡΑ». ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ…ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΔΩΡΟ 5: Προβλέπονται μόνο 5 «ελεγχόμενες» προσβάσεις, προς εσάς για εσάς. – Σχόλιο. Άμα η τούρτα τεμαχιστεί χάνει την ουσία-ομορφιά.

ΔΩΡΟ 6: Ποσοστό δόμησης μεγαλύτερο από ότι ισχύει για τους κοινούς θνητούς. Εγκρίσεις-Αδειοδοτήσεις , γρήγορα και εύκολα.. – Σχόλιο. Για εμάς, αύξηση από 4 σε 6 στρέμματα εμποδίζοντας-μειώνοντας την δυνατότητα κατασκευής. Όσο για Αδειοδοτήσεις κλπ …ταλαιπωρία και ερωτηματικό.

ΔΩΡΟ 7: Επιδοτήσεις-φοροαπαλλαγές-δανειοδοτήσεις, πολλές και διάφορες. Δεν θα χρειαστεί να διατεθούν πολλά χρήματα. ΠΑΙΡΝΕΤΕ-ΔΙΝΕΤΕ-ΠΑΙΡΝΕΤΕ. – Σχόλιο .Για εμάς όλες οι πόρτες είναι κλειστές και ΜΟΝΟ ΔΙΝΟΥΜΕ.

ΔΩΡΟ 8: Όσο για τα αντισταθμιστικά οφέλη – εισφορά σε γη ή χρήμα θα ρυθμιστούν με ειδικούς όρους και «έξυπνο τρόπο». «ΔΙΝΕΤΕ ΓΗ-ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΓΗ-ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΜΕ ΓΗ ΠΙΣΩ». – Σχόλιο «ΩΡΑΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»…. Ακόμη και στις υποανάπτυκτες χώρες, η Πολιτεία και οι επενδυτές (για τα λίγα που τους παίρνουν), τους δίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αντισταθμιστικά.

ΔΩΡΟ 9: Παίρνεται και ΟΛΗ την έκταση «ΛΟΥΚΟΥΜΙ» εκεί που βρίσκεται σήμερα η εγκαταλειμμένη παιδική χαρά. – Σχόλιο Για 4 χρόνια δουλεύαμε ως Δημοτική Αρχή Αφάντου, προκειμένου να υλοποιηθεί σε αυτήν την έκταση το έργο «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΑΝΤΟΥ», ένα έργο πνοής και ζωής για την Κοινωνία και τα παιδιά μας (λαμβάνοντας και απόφαση Δ.Σ για δημοπράτηση του). Δεν μπορούμε να μην διαμαρτυρόμαστε, (μας πονά) βλέποντας να το ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ η «φροκαλιά», ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ αλλά ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ . Μην μας δώσετε την συνηθισμένη «ασπιρίνη», για να μας ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε και θα βρείτε τη ΔΙΚΑΙΑ ΛΥΣΗ .

Σήμερα ακούσαμε για την «πρόοδο» σας, για να επανέρθειστο δημόσιο η παραλία Αφάντου.!!!

«Είναι πρόοδος αν ένας κανίβαλος χρησιμοποιεί μαχαίρι και πιρούνι;» (Stanislaw Jerzy).ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.

«ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΦΑΝΤΟΥ, ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ».

Στ. Καβάδας Πρώην Δήμαρχος Αφάντου

Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΣΚΟΥΠΑ (φροκαλιά) ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ …ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Pin It on Pinterest