Τον Ρόδιο ηθοποιό Γιώργο Χρυσοστόμου θα τιμήσει ο Περιφερειάρχης, για την προσφορά του στο ελληνικό θέατρο και τον πολιτισμό

Τον καταξιωμένο ηθοποιό, βραβευμένο με το Βραβείο Χορν, Γιώργο Χρυσοστόμου, θα τιμήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, για την προσφορά του στο χώρο του Θεάτρου και του Πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Ρόδο το 1971 και αποφοίτησε από την δραματική σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το 2001. Γνωστός στο ευρύ κοινό από τις τηλεοπτικές σειρές, στη μέχρι τώρα πορεία του έχει συμμετάσχει σε πολλές αξιόλογες θεατρικές παραγωγές. Η συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου , που ανέβηκε για δύο σεζόν στο «Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες» ήταν αυτή που ανέδειξε παμψηφεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου νικητή του Βραβείου «Χορν» για το 2014. Το Bραβείο Χορν (Χρυσός Σταυρός για τους άνδρες) απονέμεται κάθε χρόνο σ’ έναν νέο ηθοποιό του θεάτρου, στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Δημήτρη Χορν. Το βραβείο είναι ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, τον οποίο παραδίδει ο κάθε βραβευθείς στον επόμενο.

Μετά την εκδήλωση για την απονομή της τιμητικής διάκρισης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού, Κάλλιστου Διακογεωργίου, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του» που θα δοθεί στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», την Παρασκευή 4 Αυγούστου, με συμπρωταγωνιστή τον επίσης βραβευμένο με τον Χρυσό Σταυρό του Δημήτρη Χορν ηθοποιό Μάκη Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες sold out παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, με τους δύο ηθοποιούς, Γιώργο Χρυσοστόμου και Μάκη Παπαδημητρίου να ενσαρκώνουν τους 15 χαρακτήρες του έργου. Το έργο «Stones in his pockets», του 1996 βραβεύτηκε ως κωμωδία με το Βραβείο Ολιβιέ, το 2001 αλλά η συγγραφέας του, η Ιρλανδή Μαρί Τζόουνς, το έχει χαρακτηρίσει μάλλον ως τραγωδία την οποία «ο κόσμος βρίσκει αστεία». Το έργο δεν κατατάσσεται σε ένα μόνο είδος, αλλά αποτελεί και σάτιρα της χολιγουντιανής βιομηχανίας, κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων, δράμα και έργο κοινωνικού προβληματισμού .

Pin It on Pinterest