“Μίνι συμπόσιο Επισκευών και Ενισχύσεων Κατασκευών στη Ρόδο”

Στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Υπολογιστικής, Αντισεισμικής και Δυναμικής των Κατασκευών (COMPDYN 2017, https://2017.compdyn.org/) που διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Ρόδο στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Rodos Palace μεταξύ 15-17 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί μίνι συμπόσιο την Παρασκευή 16 Ιουνίου με θέμα «Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών».

Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η έκτη φορά που οργανώνεται στην Ελλάδα διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την εφαρμογή υπολογιστικών μεθόδων και τη χρήση σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων στην περιοχή της αντισεισμικής μηχανικής για τη μελέτη και τον σχεδιασμό αντισεισμικών κατασκευών.

Το συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 600 κορυφαίοι επιστήμονες και μηχανικοί από όλο τον κόσμο, θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες μηχανικούς να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα επιμέρους αντικείμενα του συνεδρίου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για θέματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος με μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία.

Το μίνι συμπόσιο  διοργανώνει ο αναγνωρισμένος συμπρατριώτης μας ερευνητής πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Γ. Μεγαλοοικονόμου, όπου πέρα από τις παρουσιάσεις εργασιών από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές απ’όλο τον κόσμο, στο μίνι συμπόσιο θα δώσει κύρια διάλεξη  και ο  καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης Sapienza και του Πανεπιστημίου του Καντέρμπερι της Νέας Ζηλανδίας Stefano Pampanin.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου και του μίνι συμπόσιου: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ.  Κωνσταντίνο  Μεγαλοοικονόμου  μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο email: info@bigeconomy.gr ή στο  κινητό: 6934258723

Σύντομο βιογραφικό του Κωνσταντίνου Γ. Μεγαλοοικονόμου:

Ο Κωνσταντίνος Γ. Μεγαλοοικονόμου είναι δομοστατικός Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (2005). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Αντισεισμική Μηχανική από το ROSE School του Πανεπιστημίου της Παβίας της Ιταλίας (2007). Έχει εργαστεί σαν ερευνητής μηχανικός στα Πανεπιστήμια της Ρώμης Sapienza (2006-2008) και Roma Tre (2008-2011), στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπέρκλεϋ (2010) καθώς και στο ερευνητικό κέντρο για Γεωεπιστήμες GFZ Potsdam (2016-2018) στη Γερμανία με χρηματοδότηση από τα ερευνητικά προγράμματα Marie Curie ITN ENCORE, RELUIS και DESTRESS (H2020). Οι διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2012-2016) χρηματοδοτήθηκαν από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης με τριετή υποτροφία. Ο τομέας της έρευνάς του αφορά γενικότερα την Αντισεισμική Μηχανική και ειδικότερα την αποτίμηση της σεισμικής τρωτότητας των κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα ή φέρουσα τοιχοποιία, την ενίσχυση κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος με ινοπλισμένα πολυμερή και την αποτίμηση του σεισμικού κινδύνου των κατασκευών με την ανάπτυξη κατάλληλων καμπύλων θραυστότητας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητήρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Ελληνικού Τμήματος Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ).  Μιλάει Αγγλικά (Proficiency), Ιταλικά (σπουδές στην Ιταλία) και Γερμανικά (Mittelstufe – C1) και έχει 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια με κριτές και 3 σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

Pin It on Pinterest