Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην έκθεση Τουρισμού 50 Plus Beurs 2016

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται η διεθνής τουριστική έκθεση 50 Plus Beurs 2016 που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στον εκθεσιακό χώρο Jaarbeurs στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Η συγκεκριμένη έκθεση η οποία άνοιξε τις πύλες της την προηγούμενη Τρίτη, θα είναι ανοικτή μέχρι και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συμμετέχει στην έκθεση δια της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων κυρίας Μαρίζας Χατζηλαζάρου στεγαζόμενη στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, διανέμοντας το προωθητικό έντυπο υλικό της στους επισκέπτες της έκθεσης και παρέχοντάς τους άμεση πληροφόρηση για τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό. Η κυρία Χατζηλαζάρου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με tour operators και άλλους φορείς του τουρισμού που συμμετέχουν στην έκθεση.

Η τουριστική έκθεση 50 Plus Beurs αποτελεί εδώ και είκοσι τέσσερα χρόνια τη μεγαλύτερη έκθεση που απευθύνεται σε δραστήριους ανθρώπους ηλικίας άνω των πενήντα ετών και σε συνταξιούχους. Πάνω από εξακόσια περίπτερα λειτουργούν κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών της λειτουργίας της προβάλλοντας διάφορα προϊόντα μεταξύ των οποίων και πολλοί τουριστικοί προορισμοί. Η έκθεση υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από εκατό χιλιάδες επισκέπτες σε έναν εκθεσιακό χώρο συνολικής επιφάνειας πενήντα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών αποτελεί αγορά στόχο για τη Ρόδο καθώς οι περισσότεροι τουρίστες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έχουν υψηλό εισοδηματικό και μορφωτικό επίπεδο και το διαθέσιμο χρόνο για πολυήμερες διακοπές ειδικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών όπου η τουριστική κίνηση είναι χαμηλή. Το συγκεκριμένο target group εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με σχετική μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για τον Τουρισμό Τρίτης Ηλικίας καθώς έχουν χαμηλότερη εποχικότητα στην ταξιδιωτική τους συμπεριφορά και για το λόγο αυτό η Ρόδος στοχεύει να ανατρέψει τη χαμηλή της διεισδυτικότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών.

Στην έκθεση 50 Plus Beurs 2016 συμμετέχουν επίσης η ξενοδοχειακή επιχείρηση «Ο Κολοσσός ΑΕΞΤΕ» και το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου.

Pin It on Pinterest