Έναρξη της Σχολικής Χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και επίσημοι προσκεκλημένοι έδωσαν το παρόν στην τελετή, η οποία κατέληξε με τις ευχές όλων για καλή πρόοδο και μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά.

Οι Πατέρες Παΐσιος και Ιωάννης, τέλεσαν τον αγιασμό και ευχήθηκαν ένα δημιουργικό και ευλογημένο σχολικό έτος. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Άννα Ζωάννου ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, ο Διοικητής Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργος Στέργου και η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ρόδου κ. Μαριέττα Βογιατζή.

Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης, αφού καλωσόρισε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς στον τομέα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και σκιαγράφησε τις βασικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Ειδικότερα, ένα πρώτο στοιχείο που επικαλέστηκε από τον τομέα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, αφορούσε στις ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις. Απόρροια αυτού αποτελεί το γεγονός ότι και εφέτος οι περισσότεροι από τους μαθητές εισήχθησαν στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους. Επεσήμανε ότι σε τρία (από τα πέντε) επιστημονικά πεδία της Γ΄ τάξης του Λυκείου, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στα Δωδεκάνησα.

Ένα δεύτερο στοιχείο του τομέα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων που αναφέρθηκε ήταν οι σημαντικότατες διακρίσεις μαθητών σε διεθνείς και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και τα διαρκώς βελτιούμενα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης των ξένων γλωσσών.

Αναφορικά με τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης ανέφερε ότι ο κοινός στόχος όλων εξακολουθεί να είναι η παροχή μιας περαιτέρω ποιοτικής εκπαίδευσης με πολύπλευρη φροντίδα για όλους τους μαθητές.

Στη συνέχεια, καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τους γονείς που επέλεξαν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι οι άνθρωποι του σχολείου θα ανταποκριθούν απόλυτα στις προσδοκίες τους, παρέχοντας την πιο ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Τελειώνοντας την ομιλία του, απευθύνθηκε στα παιδιά και αφού τα καλωσόρισε τα προέτρεψε να θέσουν στόχους και με επιμονή, προσπάθεια και την φροντίδα και υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου, να τους κατακτήσουν.

Pin It on Pinterest