ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΣ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΣΕ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ.
Δυστυχώς τα ύψη των βροχοπτώσεων θεωρούνται μη ικανοποιητικά για να εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα.Μέχρι στιγμής στην Ρόδο έχουμε μόλις 73,8 χιλιοστά ( από τον μετεωρολογικό σταθμό του Σεραφείμ Χριστοδούλου) ενώ μέσο όρο έχουμε 150 χιλιοστά ( οι μέσες τιμές βροχοπτώσεων είναι από την ΕΜΥ όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα).
Οι επόμενες 5 μέρες θα είναι ανοιξιάτικες ενώ θα πιάσουμε και τους 19 βαθμούς Κελσίου ίσως και παραπάνω εξαιτίας των υψηλών πιέσεων που θα καλύψουν όλη την μεσόγειο όπως βλέπεται στην παρακάτω εικόνα,τα κόκκινα χρώματα είναι οι υψηλές πιέσεις που εμποδίζουν την δημιουργία χαμηλών πάνω από την Ελλάδα,μικρή αλλαγή του καιρού θα έχουμε γύρω στις 5 Φλεβάρη ενώ φαίνεται να έχουμε πιο σοβαρή αλλαγή του καιρού την επόμενη εβδομάδα.
Οι άνεμοι τις επόμενες 4 με 5 μέρες θα είναι ασθενείς και η μόνη παραφωνία θα είναι κάποιες νεφώσεις. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Αμερική βλέπουμε από την τρισδιάστατη εικόνα ότι θα έχει πολύ κρύο έως και ψύχος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις 5 Φλεβάρη και μετά.Είναι αλήθεια ότι τους τελευταίους χειμώνες οι κρύες μάζες “προτιμάνε” την Αμερική περισσότερο από την Ευρώπη.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε τον καιρό ,πιστεύω πως ο Φλεβάρης μετά το πρώτο δεκαήμερο θα μας δείξει τα δόντια του.
Επιμέλεια – Πρόγνωση : Σταύρος Παπαγγελής