Ξεκινάει ο 9ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta

Ξεκινάει ο 9ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν από κοινού ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) και ο Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος του Μαρμαρίς, Marmaris International Yacht Club (MIYC). Ο αγώνας ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός, διοργανώνεται φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος, το 9ο Channel Regatta, θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή του γειτονικού Μαρμαρίς. Στα πλαίσιά του θα διεξαχθούν τρεις ή τέσσερις ιστιοδρομίες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Στον αγώνα φέτος, θα λάβουν μέρος 11 σκάφη του ΑΣΙΑΘΡ και πάνω από 80 ροδίτες ιστιοπλόοι ενώ τα τουρκικά σκάφη αναμένεται να είναι περίπου 15.

Ο αγώνας Channel Regatta στον οποίο λαμβάνουν μέρος τα ιστιοπλοϊκά σκάφη των δυο Συλλόγων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει και να συσφίξει τις σχέσεις των ιστιοπλόων των δυο Συλλόγων, οι οποίες κάθε χρόνο ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Επίσης με την διοργάνωση του Channel Regatta προκύπτουν πολλαπλά οφέλη σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, διαφημίζεται το νησί της Ρόδου και ευρύτερα τα νησιά των Δωδεκανήσων και προάγεται και αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή μας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα όλων των σκαφών του ΑΣΙΑΘΡ ήδη κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο Μαρμαρίς όπου αφού συναντήσουν τους φίλους ιστιοπλόους του γειτονικού Συλλόγου, με τους οποίους έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις, θα δώσουν σκληρή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Pin It on Pinterest