95 ΤΥΠΕΘ Ρόδου: Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης

Άθλιες είναι οι συνθήκες διαβίωσης στο 95 ΤΥΠΕΘ, στην Αρχίπολη της Ρόδου, ενώ στην πράξη δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με επιστολή που έφτασε στο alt.gr οι φαντάροι, νεοσύλλεκτοι και παλιότεροι, αναγκάζονται να θαλαμίζονται σε μικρούς θαλάμους και κτήρια, χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις, ενώ οι προβληματικές τουαλέτες και η αποχέτευση δημιουργούν μία υγειονομική βόμβα.

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι φαντάροι και με τον ελεύθερό τους χρόνο αφού το ΚΨΜ έχει μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα με αποτέλεσμα οι φαντάροι – λόγω και του κρύου- να περνούν όλη την ώρα τους στους μικρούς θαλάμους ή τους στενούς διαδρόμους μην μπορώντας να αποφύγουν τον συγχρωτισμό.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες το στρατόπεδο ήταν χωρίς ιατρό, ενώ στην επιστολή καταγγέλλεται, επίσης, ότι υπάρχουν 4 φαντάροι που νοσούν και δεν έχουν πάει για τεστ Covid.

“Οι εγκαταστάσεις στο 95 ΤΥΠΕΘ, όμως, θα ήταν ακατάλληλες να φιλοξενήσουν τόσα άτομα ακόμα και σε μια εποχή χωρίς covid”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

πηγή: alt.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ