5+1 παιχνίδια που θα λατρέψει η γάτα σας!

Οι γατούλες λατρεύουν το παιχνίδι σε όποια ηλικία και αν είναι. Η φυσική τους τάση να κυνηγούν και να ανακαλύπτουν τα θηράματά τους σε διάφορα σημεία τις ακολουθεί ακόμα και μέσα στο σπίτι, οπότε καλό είναι να τις προμηθεύσετε με άφθονα παιχνίδια. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να περνούν δημιουργικά την ώρα τους, όταν λείπετε από το σπίτι, αλλά να περνάτε ποιοτικό χρόνο και μαζί. Το παιχνίδι είναι για τη γατούλα σας πηγή έκφρασης, ο τρόπος της να νιώθει γεμάτη και να διοχετεύει την ενέργειά της.

Υπάρχουν, όμως, πάρα πολλά παιχνίδια για γάτες. Ποια από αυτά είναι τα καλύτερα; Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια που εκτιμάει κάθε γατούλα και κρατούν το ενδιαφέρον της αμείωτο; Ας δούμε παρακάτω τις προτάσεις του για διάφορα είδη παιχνιδιών που θα λατρέψει η γατούλα σας!

ΟΝΥΧΟΔΡΟΜΙΟ

Το ονυχοδρόμιο γάτας είναι άκρως απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Οπωσδήποτε, για να μην καταστρέφει η γατούλα τα έπιπλα ξύνοντας τα νύχια της πάνω στον καναπέ ή τα χαλιά. Όμως, υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος. Το ξύσιμο των νυχιών για τις γάτες είναι το πρώτο και βασικό παιχνίδι που μαθαίνουν, μια ευχαρίστηση για τις γάτες όλων των ηλικιών. Υπάρχουν μάλιστα πολυώροφα ονυχοδρόμια, που είναι ιδανικά για να σκαρφαλώνει η γατούλα σε μεγάλα ύψη και να κρύβεται στις εσοχές, κάτι που θα την κάνει τρομερά χαρούμενη.

ΜΠΑΛΑΚΙ

Ένας σίγουρος τρόπος να κρατήσετε τη γατούλα σας απασχολημένη για ώρα είναι να της δώσετε ένα μικρό μπαλάκι να παίζει. Μερικές γάτες προτιμούν τις μαλακές μπαλίτσες και άλλες τις πιο σκληρές που βγάζουν ήχους.

ΠΟΝΤΙΚΙ

Το ένστικτο κάθε γάτας είναι να ξετρυπώνει και να κυνηγάει μικρά ζωάκια. Μπορείτε να της καλύψετε αυτή την ανάγκη να κυνηγάει βάζοντας στο χώρο της σε διάφορα σημεία μικρά ποντικάκια. Το παιχνίδι-ποντίκι είναι φτιαγμένο από ανθεκτικό σκοινί, οπότε μπορεί να παίζει μαζί του και να το δαγκώνει για ώρες.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΑΤΑΣ ΜΕ CATNIP

Το catnip είναι ένα βότανο που ανεβάζει στα ύψη τη διάθεση των γατών, δρώντας περίπου σαν ναρκωτικό μόνο που είναι απόλυτα ασφαλές, αφού είναι ένα φυτό της οικογένειας της μέντας. Το παιχνίδι με catnip σε σχήμα κοτόπουλο δίνει την ευκαιρία στη γατούλα να πιάσει και να εξολοθρεύσει το μαλακό λούτρινο, ενώ παράλληλα είναι γεμισμένο με catnip, ώστε να πάει κατευθείαν στον… παράδεισο!

LASER

Έχετε δει στο YouTube βίντεο με μια γάτα να κυνηγάει ένα laser για ώρες και να τρέχει εκστασιασμένη; Το φως του laser ξετρελαίνει τις γάτες και εξάπτει την περιέργειά τους. Το παιχνίδι με αυτόματο laser θα την κρατήσει απασχολημένη για πολλή ώρα, χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Για να μη βαριέται μια γατούλα, πρέπει να ακονίζει το μυαλό της. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με διάφορα διαδραστικά παιχνίδια για πανέξυπνες γατούλες. Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα παιχνίδια, τα οποία απαιτούν από τη γάτα να κάνει κάτι συγκεκριμένο, για παράδειγμα να κυλήσει έναν κύλινδρο ή ανοίξει κάποιο συρτάρι, ώστε να βρει τη λιχουδιά της.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

Πρόκειται για παιχνίδι που γεμίζουν με τροφή. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναπτύσσονται τα κυνηγετικά της ένστικτα παίζοντας αλλά και για να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και φόρμα! Eνδείκνυται για όλες τις γατούλες και ειδικά τις υπέρβαρες που θέλουμε να χάσουν βάρος μέσα από τη δραστηριότητα! Δείτε την γκάμα μας.

Φυσικά, κάθε γατούλα είναι διαφορετική. Κάποιες μπορεί να ξετρελαθούν με ένα παιχνίδι και σε άλλες να περάσει εντελώς απαρατήρητο. Γι’ αυτό, καλό είναι να προσφέρετε στη γατούλα σας διάφορα παιχνίδια, μέχρι να δείτε ποια κατηγορία της αρέσει. Στο Petastero θα βρείτε δεκάδες πρωτότυπα παιχνίδια για γάτες σε πολύ χαμηλές τιμές, ώστε να κάνετε στην αγαπημένη σας φίλη όσα δώρα λαχταράει!

Γράφει η Αντωνία Γαρυφάλου,

Σύμβουλος Διατροφής και Φροντίδας Κατοικιδίων.

https://www.pet-astero.gr/

Pin It on Pinterest

Share This