Ένταση με περισσότερους από 500 παράνομους μετανάστες στo αστυνομικό τμήμα της Κω

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στον αύλιο χώρο του αστυνομικού τμήματος της Κω, όπου βρίσκονται περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνηση τους στην πρωτεύουσα. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ένταση ξεκίνησε από μερίδα Ιρακινών, οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση (περισσότερο από 15 μέρες παραμονής στην Κω) της απόκτησης των εγγράφων τους δημιούργησαν επεισόδιο.
Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν την γλώσσα για καλύτερη επικοινωνία και επίσης ότι δεν γνωρίζουν καλά τη διαδικασία που απαιτείται, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη φορτισμένη κατάσταση… Στην προσπάθεια τους οι αστυνομικοί να τους ηρεμήσουν, προκειμένου να σταματήσει η ένταση πιθανότατα χρησιμοποίησαν πυροσβεστικό αφρό για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.
Στη συνέχεια, ένας ομοεθνής τους, με μεγάφωνο που παραχωρήθηκε από την αστυνομία, προσπάθησε να τους εξηγήσει τη διαδικασία, καθώς και ποιοι έχουν προτεραιότητα, ώστε να ηρεμήσουν και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν μπροστά σε δεκάδες τουρίστες και ντόπιους, που απογοητευμένοι και απορρημένοι κοιτούσαν το πλήθος των μεταναστών.
Ο έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, έφτασε στο συμβάν, αφού πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένταση, δήλωσε αγανακτισμένος και απογοητευμένος για τα όσα συμβαίνουν, ενώ δέχθηκε και τα παράπονα πολιτών της Κω για την εν λόγω κατάσταση.
Πιθανότατα οι τοπικές αρχές, σήμερα κιόλας να κάνουν έντονο διάβημα στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση που εξελλίσσεται στο νησί μας…
Δείτε στα βίντεο που ακολουθουν αποσπάσματα από τα όσα συνέβησαν.
πηγή: kostoday.com