Πέντε νέες υποψηφιότητες στον συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη

unnamed (5)1/. Η ΦΑΙΔΡΑ ΜΑΛΑΝΔΡΗ, γεννήθηκε στη Ρόδο από γονείς αγρότες, που μετακόμισαν στην πόλη την δεκαετία του ’70.          

Ασχολήθηκε με τα κοινά ακόμα από τα μαθητικά της χρόνια -πρόεδρος του τμήματός  της στο Καζούλειο Θηλέων. Συμμετείχε, όπως όλη η νεολαία της εποχής, στα αντιαμερικανικά γεγονότα.

Είναι εγγονή του Κλεάνθη Μαλανδρή, που ανέπτυξε μεγάλη πατριωτική, αντιστασιακή και αντικατασκοπευτική δράση, κατά την περίοδο της ιταλικής και γερμανικής κατοχής, κυρίως κατά τα τελευταία χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Σπούδασε  στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Μόσχας “Μ. Λομονόσωφ” , παίρνοντας πτυχίο με τίτλο MASTER OF ART IN JORNALISM, με εξειδίκευση στην Τηλεόραση και στη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας σε αλλοδαπούς.

Εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης -σε θέματα Γραμματείας και Τύπου- του πρώην Νομάρχη Δωδεκανήσου Σάββα Καραγιάννη (1999-2002).

Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με την τηλεόραση ΙΡΙΔΑ και άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από το 1996 διδάσκει την ρωσική γλώσσα στη Ρόδο. Εδώ και 18 χρόνια είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος του Κέντρου Διεθνούς Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου “Μ. Λομονόσωφ”, από το οποίο τιμήθηκε στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, με Τιμητικό Δίπλωμα “Για την εξάπλωση της Ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα”.

Δίδαξε ρωσικά στην Σχολή Ξεναγών Ρόδου (1997-2000) και στην ΑΣΤΕΡ για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης συνεργάστηκε με Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, αλλά και με το Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου για την παρουσίαση του έργου Ρώσων λογοτεχνών που φιλοξενούνται κατά καιρούς στις εγκαταστάσεις του.

Συνεργάστηκε  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το Δήμο Ροδίων, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και με τουριστικά γραφεία της περιοχής μας, με αντικείμενο την  προώθηση της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στη Ρωσία, αξιοποιώντας στο έπακρο φιλίες και γνωριμίες με Ρώσους συγγραφείς  και καλλιτέχνες.

Είναι συνεργάτης των εκδόσεων KASSERIS  PUBLICATIONS και Αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Συλλόγου ελληνορωσικής φιλίας.

Έχει δύο παιδιά τον Σιμόν και την Σάντυ.

 unnamed (6)2/. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,  γεννήθηκε  και μεγάλωσε  στην Κρητηνία της Ρόδου.  Το 1984 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο  Σορωνής.  Επαγγελματικά ασχολείται με τη γεωργία και τα τελευταία χρόνια και με τη μελισσοκομία. Η ενασχόληση του με τα κοινά είναι διαρκής, με συμμετοχή σε διάφορους συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του  πολιτιστικού συλλόγου Κρητηνίας και για χρόνια μέλος του Δ.Σ. του. Διετέλεσε πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών της Ρόδου.

Σήμερα είναι μέλος του δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου και μέλος της προσωρινής διοικούσας της υπό σύσταση Ένωσης Γονέων Ρόδου. Πρόσφατα έγινε μέλος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου ως εκπρόσωπος της παράταξης  «Ροδοκόκκινο».

Θεωρεί απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων, για την ανατροπή του αναποτελεσματικού κατεστημένου.

 unnamed (7) 3/. Ο ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, γεννήθηκε το 1958 στην Απολακκιά της Ρόδου. Τέλειωσε το Βενετόκλειο και στη συνέχεια τη Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων –Λογιστών. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας φοροτεχνικός-λογιστής, μέλος της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ρόδου.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος επί των οικονομικών και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής στο Δήμο Νότιας Ρόδου.

Στις επερχόμενες εκλογές συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με το συνδυασμό «ΡΟΔΟΣ-ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» του Γιώργου Υψηλάντη

  • Για ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού από την πόλη μέχρι το τελευταίο χωριό
  • Για μια δημοτική αρχή κοντά στον πολίτη. Κανείς μόνος του στην κρίση.
  • Για τη θεσμική αναβάθμιση των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων με ρόλο, αρμοδιότητες και προϋπολογισμό
  • Για ένα δήμο μαχητικό και διεκδικητικό  όπως περιγράφεται στη διακήρυξη του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Υψηλάντη.

 unnamed (8)4/. Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1962 από αριστερή οικογένεια βιοπαλαιστών, του Γιάννη και της Ελένης.  Μετά το Βενετόκλειο Γυμνάσιο ακολούθησε την τεχνική εκπαίδευση και το οικογενειακό επάγγελμα από τον πατέρα του, επιπλοποιός. Μέλος του Δ.Σ. ΔΟΝΑ Δήμου Ροδίων από το 1996 έως 2002.

Ασχολήθηκε με τις διεθνείς σχέσεις και την στήριξη και διοργάνωση αγώνων. Συμμετείχε στην επιτροπή αδελφοποίησης με το νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, με το όποιο ανέπτυξε προγράμματα σε θέματα νεολαίας –αθλητισμού και περιβάλλοντος.

δική του πρωτοβουλία, το 1997, η Ρόδος εντάχθηκε στον θεσμό “Διεθνής Αθλητική Ένωση Νήσων” (International Island Games), κι ανέλαβε την διαχείριση της συμμετοχής, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Το 2002 συμμετείχε εθελοντικά στην σύνταξη του Προπονητικού Οδηγού για την Ολυμπιάδα «Αθήνα 2004». Εθελοντικά εργάστηκε επί  δίμηνο στην Ολυμπιάδα και Παρολυμπιάδα «ΑΘΗΝΑ 2004».

Συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης και στην συνέχεια στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων “IslandGames Rhodes 2007” που πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλου Ολυμπιακού Τριάθλου, Οκτώβρης 2007 από τηνInternational Triathlon Union. Συντάκτης του Αθλητικού και Προπονητικού Οδηγού Ρόδου που εκδόθηκε από τον ΠΡΟΤΟΥΡ στα πλαίσια του Αθλητικού Τουρισμού, που παρουσιάστηκε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITBτου Βερολίνου  το 2010.

Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Τυφλών το 2010. Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ρόδος Πόλης Αμφιτρύων» στα πλαίσια των   “Special Olympics Athens 2011” με την φιλοξενία 1.200 αθλουμένων από 11 χώρες και την προετοιμασία τους σε 15 αθλήματα σε  20 εγκαταστάσεις του νησιού. Οργάνωσε όλες τις αποστολές- συμμετοχές της Ρόδου στα Island Games (1999, 2001,2003, 2005, 2007, 2009 και 2011).

Με τον Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ αναπτύσσει την Τοξοβολία και την Σκοποβολή, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου. Προωθεί συστηματικά τον αθλητικό τουρισμό και συχνά συμμετέχει και πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε συνέδρια.  Είναι παντρεμένος με την Ελένη Ευθυμίου, ξενοδοχοϋπάλληλο και έχει δυο παιδιά, τη Μυρτώ και τον Θησέα.

unnamed (9) 5/. Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΥΠΡΙΩΤΗ, θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές, με την παράταξη ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, στο πλευρό του Γιώργου Υψηλάντη.

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου αποφοίτησε από το τμήμα δομικών έργων του Τεχνικού Λυκείου.

Είναι παντρεμένη με τον Νικήτα Ζαβόλα και έχει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία .

Εργάσθηκε επί σειρά ετών σαν σχεδιάστρια σε διάφορα Τεχνικά Γραφεία. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με το εμπόριο στην οικογενειακή επιχείρηση (Κατάστημα Λευκών Ειδών). Σήμερα εργάζεται με 5μηνη σύμβαση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως διοικητική υπάλληλος.

Έχει ασχοληθεί με τα κοινά, συμμετέχοντας σε διάφορους συλλόγους και σε εθελοντικές δράσεις.

Η Αναστασία ζητά από τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες να την τιμήσουν με την ψήφο τους, στο συνδυασμό του Γιώργου Υψηλάντη .

Pin It on Pinterest