475 τελικά οι επιβαίνοντες στο πλοίο αντί 478, λέει η εταιρία – Η απόλυτη σύγχυση

Μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας, ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, πως επιβάτες και πλήρωμα ήταν κατά τρεις λιγότεροι από την αρχική ανακοίνωση

Εν μέσω πλήρους σύγχυσης για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic, η πλοιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε στο υπουργείο Ναυτιλίας πως τελικά πρόκειται για 475 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες.

Αρχικά, το πρωί της Κυριακής, η εταιρία είχε ανακοινώσει πως στο πλοίο επιβαίνουν 478 άτομα, εκ των οποίων τα 56 είναι μέλη του πληρώματος.

Εν τούτοις και καθώς έχει δημιουργηθεί αλαλούμ μεταξύ ελληνικών και ιταλικών αρχών, η εταιρία προέβη στην «διόρθωση», αναφέροντας αναλυτικά: «Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, 3 άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στην λίστα επιβατών του Norman Atlantic, τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου.
Επιπρόσθετα, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων κατά τον απόπλου του πλοίου ανερχόταν σε 475 άτομα».

πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest