Στο 40% απροθυμίας στις εκλογές που έδειξε δημοσκόπηση στέκεται ο Στράτος Καρίκης

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία “Metron Analysis” για λογαριασμό της εφημερίδας “η δημοκρατική της Ρόδου”, όπου και είδε το φως της δημοσιότητας, περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης από όλους όσοι διεκδικούν τον Δήμο Ρόδου στις εκλογές του Μαΐου, αλλά και όλους τους άλλους που ασχολούνται με τα κοινά πράγματα του τόπου μας.

Ανεξάρτητα από την καθιερωθείσα αντίληψη για τις δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή αποτελούν «φωτογραφία των τάσεων της κοινής γνώμης την ώρα της πραγματοποίησής της», η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, πέραν της αξιολόγησης των ποσοστών πρόθεσης ψήφου των πολιτών που δικαιούνται να κάνει ο καθένας, το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας, δείχνει να στέκεται απρόθυμα απέναντι στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Δεν μπορεί να παραγνωρισθεί από κανέναν το γεγονός ότι το σύνολο εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, ή δεν θα ψηφίσουν, ή θα ρίξουν άκυρο-λευκό προσεγγίζει το 40% των ψηφοφόρων της Ρόδου. Το ποσοστό αυτό είναι εξόχως ανησυχητικό και καταγράφεται πρώτη φορά, τουλάχιστον για τα δεδομένα του νησιού μας.

Αυτή η αντικειμενική, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, εκτίμηση αποτελεί καμπανάκι για όλους και ειδικά για εμάς που διεκδικούμε την ψήφο των εν λόγω συμπολιτών μας. Ως εκ τούτου έχουμε υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ερχόμενοι σε άμεσο διάλογο με τους συμπολίτες μας, ώστε ο καθένας με τα επιχειρήματά του, να ενεργοποιήσει όλες τις Ροδίτισσες και όλους τους Ροδίτες και να τους πείσει ότι η υπόθεση της διοίκησης του Δήμου δεν αποτελεί μονοπώλιο εκείνων που θέλουν να την αναλάβουν, αλλά του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας.

Όσον αφορά προηγούμενη ανακοίνωση της παράταξής μας, η ξεκάθαρη θέση μας, μας επιβάλει να γνωρίσουμε ότι ουδέποτε συνδέσαμε τη δήλωσή μας για πρώιμα, δυσμενή και σε βάρος μας σχόλια συγκεκριμένων στελεχών της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διενεργηθείσα δημοσκόπηση με την έγκυρη, αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση της εφημερίδας “η δημοκρατική της Ρόδου”. Αυτό άλλωστε ήταν απόλυτα σαφές στην ανακοίνωσή μας.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest