4 νεκροί στη Ρόδο απο covid-19 – Νοσεί και προσωπικό του Νοσοκομείου

Τέσσερις είναι οι νεκροί απο την νέα έξαρση της πανδημίας που σαρώνει και την περιοχή μας .

Δυστυχώς σε λιγότερο απο έναν μήνα 4 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους απο επιπλοκές του κορωνοϊού και υπάρχει φόβος αυτός ο αριθμός να αυξηθεί .

Στο νοσοκομείο του νησιού μας νοσηλεύονται περισσότερα απο 40 άτομα με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει και να κατεβαίνει καθώς καθημερινά παίρνουν εξιτήριο όσοι βελτιώνονται αλλά εισάγονται παράλληλα και νέοι ασθενείς .

Στη Ρόδο τον τελευταίο μήνα έχουν νοσήσει πάνω απο 2.000 άτομα και δυστυχώς αυτός ο αριθμός αφορά αυτούς που έχουν διαγνωστεί και εικάζεται πως τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια αυτού .

Πολλά κρούσματα εντοπίζονται και ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείο , πράγμα αναπόφευκτο καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εκτίθενται στον ιο παραπάνω απο τον οποιοδήποτε άλλο . Τουλάχιστον 7 άτομα απο το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν βγει σε καραντίνα αυτές τις μέρες .

Στο νοσοκομείο της Ρόδου υπάρχουν και πολλοί αρνητές ανάμεσα τους που δεν θέλουν να εμβολιασθούν και σε λίγες μέρες θα δούνε την πόρτα της εξόδου σύμφωνα με την κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να τους αντικαταστήσει άμεσα για να προστατέψει την συνολική υγεία ασθενών και και προσωπικού στα Νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου εχει έτοιμο σχέδιο ώστε να συμπτυχθούν κλινικές και συνεχίζει το νοσοκομείο να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέχρι να βρεθούν αντικαταστάτες .