Τέσσερις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός από την νέα τραγωδία στην Κάλυμνο

Σε ευρεία επιχείρηση διάσωσης δεκατριών αλλοδαπών προσφύγων, ανάσυρσης τεσσάρων σορών και έρευνας για τον εντοπισμό τριών ακόμα ατόμων, προβαίνει από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Καλολίμνου και ν. Πίττας.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από το Στρατιωτικό Φυλάκιο Φάρου ν. Καλόλιμνου για τον εντοπισμό ανθρώπων στη θάλασσα στην ανωτέρω περιοχή.

Άμεσα, κατόπιν σχετικών εντολών του ΕΚΣΕΔ, μετέβησαν στην περιοχή τρία  περιπολικά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα SUPER PUMA της Π.Α. και του FRONTEX. καθώς και παραπλέοντα σκάφη.

Από περιπολικά σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκαν και διεσώθησαν έντεκα άτομα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, οι οποίοι παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας και από το πλήρωμα του ΠΛΣ τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ανασύρθηκαν και τέσσερις σοροί. Επίσης επί της ν. Καλολίμνου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν δύο ακόμα άτομα.

Οι δεκατρείς διασωθέντες (11 άνδρες και 2 γυναίκες) και οι τέσσερις σοροί (3 ανήλικα κορίτσια και 1 ανήλικο αγόρι) μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καλύμνου και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ έξι άτομα έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, είκοσι (20) αλλοδαποί πρόσφυγες επέβαιναν σε πολυεστερικό σκάφος το οποίο βυθίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό των τριών αγνοουμένων (1 άνδρα, 1 γυναίκας και 1 παιδιού) συνεχίζονται.

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράζει την θλίψη του και τη βαθιά του οδύνη, για το τραγικό αυτό συμβάν, που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ανάμεσα τους και μικρών παιδιών.

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Pin It on Pinterest

Share This