‘’ 4 κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Δήμος την επόμενη μέρα για να στηρίξει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού.’’

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ και ο υπ.Δήμαρχος Στράτος Καρίκης αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι έχουν πρόγραμμα δυνατό για τη Ρόδο. Η παρουσίαση του προγράμματος του Στράτου Καρίκη για τον τουρισμό είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, απέναντι στους αυτοσχεδιασμούς και στο απόλυτο τίποτα.

Κυρίως είναι ένα σχέδιο που εξασφαλίζει ότι τα οφέλη από τον τουρισμό θα πηγαίνουν σε όλους και όχι σε μια ολιγαρχία.

Ο Στράτος Καρίκης παρουσίασε 4 μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού. Τέσσερα μέτρα που θα υλοποιήσει, μέσα στους πρώτους 6 μήνες ως Δήμαρχος:

1ον) Δημιουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας στο Δήμο. Ο επιχειρηματίας και ο επαγγελματίας στο συγκεκριμένο γραφείο θα έχουν στήριξη ,ενημέρωση και πληροφόρηση για την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και για ζητήματα που αφορούν στο εξωδικαστικό συμβιβασμό.

2ον) Νέο και δίκαιο σύστημα υπολογισμού τελών και υπηρεσιών. Ο νέος νόμος, ο Κλεισθένης μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε υποκατηγορίες στον τρόπο υπολογισμού των τελών, ανάλογα με τη χρήση. Αυτό θα σημαίνει και μειώσεις για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

3ον) Κάθε νέος ή νέα επιχειρηματίας μέχρι 35 ετών, θα πληρώνει μειωμένα τέλη κατά 50% τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης και κατά 30% για το δεύτερο και τον τρίτο χρόνο.

4ον) Νέος φορέας τουριστικής προβολής στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι. Τα οφέλη της τουριστικής προβολής του νησιού πρέπει να πηγαίνουν στους πολλούς και όχι στους λίγους. Δικαίωμα στην προβολή έχουν όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τουρισμού.