3ο Γυμνάσιο Ρόδου: «Καλλιεργώντας ένα νέο μέλλον»

Την Τρίτη 14/12/2021 μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ και Γ΄ τάξη του 3ου Γυμνασίου Ρόδου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Καλλιεργώντας ένα νέο μέλλον» που υλοποιεί το Κ.Π.Ε. – Κ.Ε.ΠΕ.Α. Πεταλούδων Ρόδου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Η υποδοχή και ξενάγηση στο χώρο του φυτώριου έγινε από τον υπεύθυνο γεωπόνο κ. Νίκο Ρένεση, ο οποίος στη συνέχεια μέσα από μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση αναφέρθηκε στον ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος και τη σημασία του στην ανθρώπινη ύπαρξη καθώς και στη διαδικασία παραγωγής φυτών μέσα στις εγκαταστάσεις του φυτώριου. Ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. κ. Χάρης Συργιάννης πλαισίωσε το πρόγραμμα,καλώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που ανέπτυξε μέσα και έξω από το φυτώριο και έτσι μέσα από τα αρώματα και τους ήχους της φύσης κατάφερε να ανοίξει νέα μονοπάτια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η μετακίνηση με λεωφορείο ήταν χορηγία του Περιφερειακού Φυτώριου Ν. Αιγαίου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και των Ευρωπαϊκών σχεδίων Erasmus+ που υλοποιεί το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Αλεξάνδρα Σιώπη και την κ. ΖέφηΤσατσά.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest