Το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου συμμετείχε στη σημερινή δενδροφύτευση στο Καταραμένο

Οι 24 μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας “Rhodes rainbow warriors” του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου  στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων, συμμετείχαν φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στη μεγάλη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή του “Καταραμένου” στην Νότια Ρόδο.

Οι μαθητές απόλυτα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και το περιβάλλον , επέλεξαν να “θυσιάσουν” τον ελεύθερο χρόνο της Κυριακής  για να δώσουν το παρόν σε μια σημαντική δράση για το κοινό καλό της Ρόδου.

Η περιβαλλοντική ομάδα  “Rhodes rainbow warriors” συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις στο νησί, όλες εκτός σχολικού ωραρίου όπως καθαρισμό παραλιών και πάρκων, πάντα με τη συνοδεία του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.  Επίσης επισκέφθηκαν το πλοίο της  Greenpeace όταν αυτό κατέπλευσε στο λιμάνι μας και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα μέλη του πληρώματος για θέματα  μείζονος σημασίας.

Έτσι το “αύριο” αυτού του τόπου δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης  όλων των πολιτών και περιβαλλοντικής συνείδησης για να προστατεύσουμε όλοι με κάθε θεμιτό τρόπο τη χλωρίδα και την πανίδα της Ρόδου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και φέτος όπως κάθε χρόνο μεγάλη με συλλόγους και φορείς του νησιού να συμμετέχουν , ενώ το μέλλον διαφαίνεται ελπιδοφόρο για τους πνεύμονες πρασίνου του νησιού μας,  καθώς  μικρά παιδιά και μαθητές φύτεψαν το δικό τους δεντράκι αυτή την  Κυριακή στη Ρόδο.

Στη σημερινή δενδροφύτευση φυτεύτηκαν 3.000 δενδρύλια, εκ των οποίων, 2.000 πικροδάφνες , 700 πεύκα και 300 κυπαρίσσια.

Pin It on Pinterest