340 μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ρόδου παρακολούθησαν το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου

Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής που προωθεί το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας. Τα τελευταία χρόνια δίδεται ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην αγωγή των μαθητών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (πάρκο Α.Παπανδρέου στον Άγιο Φραγκίσκο).

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και η καλλιέργεια οδικής συνείδησης από μικρή ηλικία, προκειμένου τα παιδιά να αναπτύξουν σωστή συμπεριφορά ως προς τη χρήση του οδικού δικτύου και να μάθουν να λειτουργούν υπεύθυνα μέσα στο πλαίσιο των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, κατά το έτος 2018, παρακολούθησαν 340 μαθητές από δημοτικά σχολεία του νησιού της Ρόδου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής κ.Ιωάννης Κορωναίος και η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα παιδιά και τους διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία τους και εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές.

.