Συνελήφθη 29χρονος για κατοχή ειδών πυροτεχνίας στη Ρόδο

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι από τις
Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου,
για την κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών,
εν όψει των εορτών του Πάσχα

Πραγματοποιήθηκε ακόμη μία σύλληψη 29χρονου ημεδαπού για κατοχή ειδών πυροτεχνίας στη Ρόδο

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του Απριλίου 2014 έχουν κατασχεθεί 43.810 τεμάχια κροτίδων

Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα

Συνελήφθη χθες (18-04-2014) το μεσημέρι στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή ειδών πυροτεχνίας με σκοπό την εμπορία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 29χρονο και βρέθηκαν στην κατοχή του και στο σπίτι του 278 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του Απριλίου 2014 έχουν σχηματισθεί πέντε δικογραφίες σε βάρος ατόμων τα οποία συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχουν κατασχεθεί συνολικά 43.810 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων.

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

o       Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
o       Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
o       Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
o       Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
o       Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
o       Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
o       Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Οι έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, συνεχίζονται αμείωτα στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

Pin It on Pinterest