H μηνιαια δραστηριότητα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για τις μηνιαίες δραστηριότητές της, γνωστοποιεί ότι από 01/08/2021 έως 31/08/2021 πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να ικανοποιηθούν σχετικά αιτήματα δημοτών που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία και προκειμένου να υλοποιηθούν πάγιες δραστηριότητες της:

  • Κλάδεμα ψηλών δέντρων στη Δ. Ε. Ρόδου, στις οδούς: Χαριλάου Τρικούπη, Βορείου Ηπείρου (κοπή ξερού δέντρου), Κένεντυ, Παπαλουκά, Ποσειδώνος, Τηλιακού, Καμείρου και Βεργίνας. Επίσης, κλαδεύτηκαν τα δέντρα στο πάρκο Φιλικής Εταιρείας, στο πάρκο Καρτερίας, στο 6ο Γυμνάσιο, στο 2ο Γυμνάσιο, στο 4ο Γυμνάσιο, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο, στο Μουσικό Γυμνάσιο και στο Ειδικό Σχολείο στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.
  • Κλάδεμα ψηλών δέντρων στην Δ.Ε. Ιαλυσού.
  • Καθαρισμός χώρων πρασίνου από αγριόχορτα:
  1. Πάρκα και παρτέρια στις οδούς: Γαριβάλδη, Δενδρινού, Κωνσταντινουπόλεως, Σεφέρη, Χατζηαγγέλου, Πειραιώς και στην συμβολή των οδών Σερρών και Καβάλας. Επίσης, καθαρίστηκαν τα παρτέρια και τα πάρκα στο Δημαρχείο, στη Νομαρχία, στο Μήδεια, στην Ψαροπούλα, στο Νεώριο, στο Εθνικό Θέατρο, στο Ήχος και Φως, στον Άγιο Ιωάννη, στους Αγίους Αποστόλους, στην Τάφρο με την ανθοδέσμη, στο Ενυδρείο, στο Ακταίον, στο Στέκι, Φιλικής Εταιρείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής και το παρτέρι με τα δελφίνια.
  2. Νησίδες: στα Κρητικά, στην Ψαροπούλα, στο Ροδίνι και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
  3. Παιδικοί Σταθμοί και Σχολεία στις οδούς: Τσιγάντε, Καβαρινού και Μοσχόβης. Επίσης, καθαρίστηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο, το 4ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Νηπιαγωγείο, το 10ο Νηπιαγωγείο, το 16ο Νηπιαγωγείο , το 17ο Νηπιαγωγείο, το 18ο Νηπιαγωγείο, το 19ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Δημοτικό, το 16ο Δημοτικό, το 10ο Δημοτικό, το 18ο Δημοτικό, το 17ο Δημοτικό, το 6ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο, το 4ο Λύκειο, τα σχολικά συγκροτήματα Βενετοκλείου και Ακαδημίας, το Ειδικό Σχολείο στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου, ο παιδικός σταθμός Ροδιακής Έπαυλης, ο παιδικός σταθμός στο Νοσοκομείο, ο παιδικός σταθμός στους Αγίους Αποστόλους καθώς και το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Σγουρού.
  • Άλλοι χώροι: Καθαρισμός της πλατείας Γαλλίας.
  • Έγιναν εξαπολύσεις ωφέλιμων εντόμων nephus includens και cryptolaemus montrouzieri σε όλα τα πάρκα και παρτέρια της πόλεως Ρόδου, από τους γεωπόνους της υπηρεσίας, για τη βιολογική καταπολέμηση της βαμβακάδας στους ιβίσκους.
  • Συνεχίζονται οι ψεκασμοί ακμαίων κουνουπιών σε όλες τις Δημοτικές Eνότητες.
  • Έγινε ανάπλαση των 2 παρτεριών στην πλατεία Αντιναυάρχου Περικλή Ιωαννίδη (πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Ν.Α.), με προσθήκη κόκκινου χαλικιού, προσθήκη χώματος και εδαφοβελτιωτικών και φύτευση νέων φυτών στατικής.

Τέλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει, επίσης, τους δημότες ότι μέρα παρά μέρα γίνονται ποτίσματα σε δεντροστοιχίες και παρτέρια της πόλης με υδροφόρο όχημα.

Pin It on Pinterest