20.000 ευρώ για διαφήμιση της Περιφέρειας… με λάθος link και ανύπαρκτη τουριστική στόχευση

Όπως είχαμε αναδείξει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, εντοπίσαμε μια δαπάνη σχεδόν 20.000 ευρώ για 6 μήνες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για διαφήμιση σε ιστοσελίδα και έντυπο που ασχολείται γενικά με ειδήσεις από τον χώρο του τουρισμού, χωρίς όμως να προβάλλει τα νησιά μας ή τα αξιοθέατά τους.

Μετά τη δημόσια επισήμανσή μας στις 18 Απριλίου, μέσα από το άρθρο “20 χιλιάδες ευρώ για 6 μήνες προβολής της Περιφέρειας σε ιστοσελίδα”, όπου προέκυψαν εύλογες απορίες για το υπέρογκο ποσό και την αναντιστοιχία της ιστοσελίδας με την τουριστική στόχευση της Περιφέρειας, η αντίδραση ήρθε με εσπευσμένη ανάρτηση ενός διαφημιστικού banner που δεν είχε τοποθετηθεί μάλλον στην ώρα του.

Ωστόσο, η… «διορθωτική» κίνηση μάλλον επιβεβαίωσε τα ερωτήματα: το banner απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό, ενώ η ιστοσελίδα έχει κυρίως ελληνική επισκεψιμότητα. Ακόμα χειρότερα, το link του banner είναι λάθος και δεν λειτουργεί, αποκαλύπτοντας προχειρότητα και έλλειψη ελέγχου.

Όσοι προσπάθησαν να το διορθώσουν χειροκίνητα, οδηγήθηκαν σε ιστοσελίδα που δεν προβάλλει τα νησιά ή τουριστικές δράσεις, αλλά περιλαμβάνει το έργο της Περιφέρειας: δρόμους, εργολαβίες και τεχνικές παρεμβάσεις — χρήσιμα μεν, αλλά καμία σχέση με τουριστική προβολή.

Το αποτέλεσμα; 20.000 ευρώ από τις τσέπες των νησιωτών για να κάνει η Περιφέρεια αυτοπροβολή; χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τον τουρισμό. Και όλα αυτά, χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχευση και —το χειρότερο— χωρίς καν να λειτουργεί σωστά η προβολή.

Pin It on Pinterest