2.000 Ροδίτες σε κατάσταση φτώχειας κατέγραψε ο Δήμος Ρόδου

«Τοπικό σύμφωνο» για την αντιμετώπιση της φτώχειας στη Ρόδο τους επόμενους μήνες, ζήτησε σε συνέντευξη τύπου να δημιουργηθεί ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου Γιώργος Τριάντος με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την 9χρονη, κόρη άνεργης ξενοδοχοϋπαλλήλου που λιποθύμησε από την πείνα.


«Χρειάζεται ένα τοπικό σύμφωνο για την απασχόληση, το οποίο θα συμφωνήσουμε για την ανάπτυξη νέων μορφών απασχολησιμότητας. Και χρειάζεται η συναίνεση όλων» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ο δήμος Ρόδου προετοιμάζεται στον τομέα της πρόνοιας επειδή το επόμενο διάστημα λόγω της ανεργίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο κ. Τριάντος παρέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν την αύξηση της φτώχειας στο νησί της Ρόδου.


« Τα άτομα σε κατάσταση φτώχειας στα μητρώα της Διεύθυνσης Πρόνοιας ξεπερνούν τα 2.000 ενώ από την αρχή του χρόνου οι αιτήσεις για παροχή συσσιτίου αυξήθηκαν κατά 30%, δηλαδή τα 150 άτομα έγιναν 200. Ακόμη, στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ είναι ενταγμένα περίπου 450 νοικοκυριά με 1000 ωφελούμενους. Το 2019 μοιράστηκαν 62 τόνους τρόφιμα και 5.500 τεμάχια βασικής υλικής συνδρομής. Για τους άστεγους είπε ότι έχουν στεγαστεί 20 νοικοκυριά ενώ ο Δήμος δίνει διάφορα επιδόματα σε περίπου 3000 δικαιούχους.

Πηγή : ert.gr